Samozřejmě, že je poslední prezidentská milost správná

Až se zas někdo začne navážet do našeho pana prezidenta, že dal milost člověku, který při autonehodě zabil dva lidi, tak ať si uvědomí, že podle mého názoru je tato milost naprosto správná. A za tím si stojím.

Vážení čtenáři, představte si následující situaci. Jste členem normální bezproblémové rodiny. A členy své rodiny máte samozřejmě rádi. Máte rádi otce, matku, manžela i děti. A všichni dohromady žijete řádný a bezúhonný život. Nikoho z vás by z vlastní vůle nenapodlo něco trestného provést. A najednou se stane, že pojedete autem a bude ho řídit váš otec případně manžel. Jenomže se bohužel stane, že havarujete a vy při té nešťastné nehodě zemřete. A teď se vás ptám. Přáli byste si vy osobně i přesto, že třeba tu nehodu nepřežijete, aby člověk, který je současně váš blízký, šel za to do vězení? Nevím, jak vy, ale já tedy ne! A to zvlášť ještě, když máte ještě nezletilého syna, o kterého se pak v době výkonu vašeho trestu nebude mít kdo starat. 

Já naopak jsem přesvědčený, že do klasického vězení, které by mělo být především výchovným zařízením, patří pouze ti, kteří své zločiny dělají promyšleně a tedy i úmyslně. S lidmi, které jakákoliv nešťastná neúmyslná událost dostala do takového to zařízení, jenom proto, že šlo o něco neúmyslného či jen pracovní omyl, by se rozhodně nemělo jednat stejně jako s vrahy, zloději a podvodníky, kteří svůj zločin pečlivě předem plánovali.

Proto takovouto milost prezidenta republiky oceňuji. A těm, kdo se do této prezidentské pravomoci začnou navážet (jako na novinkách.cz), že tím jako pan prezident porušil svůj slib, tak těm já osobně vzkazuji, že bych se na jeho místě zachoval naprosto stejně, a to asi nejen v tomto případě.  

zdroj: https://zpravy.idnes.cz/prezident-milos-zeman-milost-dopravni-nehoda-usmrceni-rodiny-p6s-/domaci.aspx?c=A180301_155218_domaci_dtt

https://www.novinky.cz/krimi/464927-zeman-udelil-milost-muzi-ktery-zabil-pri-nehode-svou-zenu-i-syna.html

Související články:

Jak bych vyhlásil amnestii já, kdybych mohl?

Patří neúmyslné trestné činy do vězení?

Autor: Libor Čermák | pátek 2.3.2018 6:26 | karma článku: 41,42 | přečteno: 3104x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88