Sametová revoluce z pohledu záhad

Na Sametovou revoluci si mnozí z nás ještě pamatují. Byl to nevídaný vzestup celonárodní jednoty, který vyvrcholil pádem komunistického režimu. Doprovázely ho však i nějaké záhady a tajuplné události?

Sametová revoluce je jednou z nejmladších českých událostí, která se dostala v podobě státního svátku -  17. listopadu – Dne Boje studentů za svobodu a demokracii, až do kalendáře. Od té doby se to už žádné jiné události už nepodařilo. Však jsem už od té doby žádný takový vzestup celonárodní jednoty nezažil. Byla to v každém případě mimořádná událost v našich dějinách, jaké se dějí jen jednou za několik desetiletí. Své vzpomínky na sametovou revoluci jsem už před lety zde na blogu publikoval v článku „Jak jsem jako jedenáctiletý kluk vnímal Sametovou revoluci“. A tak jsem se tentokrát rozhodl, že jako záhadolog, se zamyslím, zda tuto velkou dějinnou epizodu naší historie, od které uplynulo právě 25 let, doprovázeli i nějaké zvláštní jevy, záhady a tajuplné události. A několik jsem jich skutečně našel. Například:

 

http://cs.wikipedia.org/wiki/17._listopad

http://www.projektzare.cz/seznamy-pozorovani-ufo

Ať už se na dané záhady díváte jakkoliv, jedno je jisté. Domnívám se, že ani v těchto zvláštních jevech nemusí jít o náhodu. I sametovou revoluci doprovázely záhady a zvláštnosti. Je docela možné, že si čtenáři vybaví ještě něco dalšího.

 

Související články:

Jak jsem jako jedenáctiletý kluk vnímal Sametovou revoluci

Bude rok 2012 rokem politických zvratů?

Křížovka ke 20. výročí sametové revoluce

Měli autoři Návštěvníků předtuchu Sametové revoluce?

Autor: Libor Čermák | pondělí 17.11.2014 13:27 | karma článku: 17,40 | přečteno: 2109x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88