S nucenými pracemi pro nezaměstnané skončí svoboda v ČR

Možná jste zaznamenali novou chuťovku, kterou vymyslela naše vláda pro občany, jenž postihla taková smůla, že přišli o zaměstnání, a kteří si nestačí během dvou měsíců najít nové zaměstnání, a to i v současném špatném trhu s volnými místy.

Tak pokud ten zákon projde, budou se tito nešťastníci muset podrobit jakýmsi nuceným pracím, jinak nedostanou podporu v nezaměstnanosti.

Musím se také zamyslet, co je to vlastně podpora v nezaměstnanosti. To jsou peníze ze sociálního pojištění, které jsme si vydělali v době zaměstnání. To znamená, že jsme si je vydělali my. A teď naše vláda vymýšlí takovouto nehoráznost, která se dá srovnat snad jen s robotou, jež v našich zemích byla zavedena v minulých staletích. Tak proč se vůbec to „sociální“ platí, když si pak na tu podporu mají nezaměstnaní navíc vydělávat i jakýmisi nucenými pracemi?  

Také se ptám, jak může takovéto opatření pomoci oněm nešťastníkům v hledání nového uplatnění na pracovním trhu? Naprosto nijak! Jen jim to bude komplikovat! Neboť jim to omezí čas potřebný pro hledání práce a pro pracovní pohovory!

I když to pořád ještě není to, jakou chuťovku pro svoje spoluobčany připravuje jiná pravicová vláda státu ve střední Evropě (viz Orbán chce pro nezaměstnané vybudovat pracovní tábory), tak musím zde prohlásit, že takováto a podobná opatření nejsou nic jiného, než zavádění nových totalitních prvků, které lze přirovnat snad jen k legendární stavbě tzv. „Mostu Inteligence“ a měly by se vážně přezkoumat nejrůznějšími mezinárodními orgány pro lidská práva. A v tom případě bych se i vůbec nezlobil, kdyby byly na naši zemi uvaleny i nějaké sankce. Naopak, pokud to pomůže k tomu, že by měl být takovýto ponižující zákon zrušen, tak to jedině přispěje dobré věci.

V souvislosti s tímto článkem si dovoluji doporučit jiný můj článek: Blíží se nová sametová revoluce? Udělejme s tím něco dřív, než bude pozdě!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | pátek 8.7.2011 5:51 | karma článku: 45,20 | přečteno: 12879x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88