S čím, kdo zachází, tím také schází, pí Merkelová

Paní Merkelová se nechala slyšet, že odsun Němců ze střední a východní Evropy byl prý neospraveditelný. A jak se tedy s Němcemi mělo zacházet, když tak celou 2. světovou válku zacházeli oni s námi?

Vážená paní Merkelová, vždyť k žádnému odsunu přeci vůbec nemuselo dojít! Stačilo jen nevyvolat v Němcích nacistické poblouznějí o nadřazenosti jejich rasy a posléze nezpůsobit 2. světovou válku. Jenomže se Němci nechali zblbnout šílenci, kteří věřili ve vlastní nadřazenost a kteří vyprovokovali zlo, které bylo historicky jedno z největších. A nejen tu druhou světovou válku. Ale i holocaust, kterému padlo za oběť na 17 milionů lidí.

A pořád to není všechno. Vážená paní Merkelová, vy si stěžujete za odsun Němců ze střední a východní Evropy. Ale co pak se Němci podobně nechovali za 2. světové války k nám? Jen u nás v Česku připomenu dvě věci. Jednak vyhnání Čechoslováků z pohraničí v roce 1938 (podrobnosti v mém článku "Jestlipak jste někdy slyšeli o vyhnání Čechů z pohraničí?"), což bylo zhruba 120 tisíc lidí z oblasti Sudet. A pak vysídlení Benešovska a Sedlčanska v letech 1242-44 (viz podrobnosti v článku "Že se tak málo mluví o vysídlení Benešovska a Sedlčanska?"), což bylo minimálně dalších 30 tisíc lidí, které museli kvůli nacistické ideologii opustit své domovy a majetky. A samotný R. Heydrich měl dokonce s Čechy v úmyslu je vystěhovat někam až k Severnímu ledovému oceánu na Sibiř.

Takže, paní Merkelová, vysídlení Němců rozhodně nebylo něco, co by pro ně vymyslela až vítězná strana války na Postupimské konferenci. Vždyť samotní Němci za 2. světové války operovali s jinými národy nejen obdobnými, ale dokonce daleko horšími prostředky. Zkrátka a dobře, dopadlo to tak, jak mělo. S čím kdo zachásí, tím také schází. A prezident Miloš Zeman s premiérem Babišem udělali moc dobře, že se proti takovéto historické neznalosti německé kancléřky ohradili.

Související články:

Že se tak málo mluví o vysídlení Benešovska a Sedlčanska?

Jestlipak víte něco o masakru chlapců u Brettschniderovy vily?

Ležáky a další obce, co jsou ve stínu Lidic

Jestlipak jste někdy slyšeli o vyhnání Čechů z pohraničí?

Petr Ginz - nešťastný osud fenomenálního chlapce

Pátrání po činnosti skautů za 2. světové války

Včera jsem osobně panu prezidentovi v Lidicích tleskal

Smutné i hezké obrázky z Terezína

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 21.6.2018 5:46 | karma článku: 39,68 | přečteno: 1578x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88