Rusomilové asi zase zapláčou

Podle předpovědí ekonomů čeká nyní ruskou ekonomiku možná až několikaletá recese. Ale to není zdaleka všechno. Být rusomilem, asi bych se teď začal drbat na hlavě.

Pád rublu, levná ropa, odcházení investorů z Ruska, to všechno by mohlo vést podle prognóz k poklesu ruské ekonomiky. Letos až o 5,5 procenta a příští rok o další 3 procenta. A aby tomu nebylo málo, tak agentury Moody's a Fitch Ratings snížily rating Ruska těsně nad spekulativní pásmo. Hold to jejich kýžené předhonění Spojených států budou muset naši „bráškové“ (skutečně psáno v uvozovkách) ještě o nějaké to desetiletí odložit. Těm co fandí Rusku na úkor USA to teď asi nejspíš přidělá další vrásku na čele.

Ale vážení. Vždyť jde jenom o nějaké Rusáky. Snažme se hlavně o to, aby v první řadě šla dopředu naše česká ekonomika. To je pro nás to hlavní a nejdůležitější. A že to v současné době nejde zrovna nějaké ekonomice odněkud z východu? To nás přeci nebude trápit, když my Češi se budeme snažit o to, abychom šli dopředu. Vždyť v HDP na jednoho obyvatele je Rusko ještě daleko za námi. A tak můžeme být v klidu, že nás v této kategorii ještě hned tak nepředhoní. Místo toho buďme na sebe pyšní, že jsme v ekonomické vyspělosti daleko před Ruskem a že to snad ještě nějaké to desetiletí vydrží.

 

Zdroj: http://www.novinky.cz/ekonomika/359033-moody-s-snizila-rating-ruska-tesne-nad-spekulativni-pasmo.html

 

Související články:

Vážení rusomilové, vždyť i Američani nás osvobodili!

Jsem pro dobré vztahy s Ruskem

Naší zemi jsem nikdy nevnímal jako východoevropskou

Jak pak je to s tím českým slovanstvím milí rusofilové?

Může Rusko předběhnout Spojené státy?

Rubrika: Západ versus Rusko

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | sobota 17.1.2015 8:28 | karma článku: 21,31 | přečteno: 1203x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88