Rozdělujme se pouze na slušné a neslušné, a nikoliv na rasy, menšiny a většiny!

Když vidím, že někdo má snahu společnost rozdělovat na nějaké menšiny a většiny, jako například ti demonstranti v USA, nemám pro to slov. Pro mne je nejpříhodnější rozdělování pouze na slušné a špatné. Ať už mají jakoukoliv kůži.

Když vidím ty rasové nepokoje, které v posledních dnech zmítají Spojenými státy, tak nad tím pouze kroutím hlavou. Tam se někdo evidentně snaží živočichy druhu homo sapiens rozdělovat a stavět je proti sobě na základě jejich rasy a barvy kůže. Vždyť ani mezi psy se takové věci nedějí. A jestliže se něco takového dokáže dít u lidí, připadá naprosto absurdní.

A stejně absurdní mi připadá, když se lidi snaží rozdělovat na nějaké většiny a menšiny. Na internetu jsem dokonce narazil na stránku, kde byly dokonce vymýšleny další nejrůznější menšiny, a to třeba jen na základě koníčků lidí, (viz https://www.hatefree.cz/myty-a-fakta/i-ty-muzes-byt-v-mensine)! Nezlobte se na mne, ale jen kvůli tomu, že kdosi vymyslel, že koníček, kterým se zabývám, by měl lidi dělit na nějaké většiny a menšiny, tak se rozhodně za příslušníka nějaké jeho vymyšlené menšiny považovat nebudu.

Vždycky, když vidím podobné snahy někoho takového, tak mám pocit, že takový člověk, který má potřebu lidi dělit na nějaké rasy a menšiny, tak se je snaží pouze rozdělovat! A pak prý že lidi rozděluje Zeman nebo Trump. Ne! Nejvíc ji rozdělují právě tito "menšinofilové".

Mne osobně je jedno, jestli je někdo černý, bílý, hnědý, žlutý nebo fialový s puntíčky. Pro mne je rozhodující, zda ten člověk je slušný nebo není.

Například:

Žije poctivě anebo nepoctivě?

Dělá nějakou užitečnou práci pro společnost anebo parazituje na sociálních dávkách od jiných?

Věří v tradiční politická a náboženská přesvědčení klidu a lásky k bližnímu anebo vyznává nadřazenecké a šovinistické ideologie, kde ten, kdo není jeho lodi, tak by mu prý měl být nějak podřízený?

Takže prosím, abychom ve 21. století zapomněli na rozdělování se na nějaké menšiny. Ale místo toho bojujme za to, aby lidem, kteří žijí slušně a poctivě, se také dobře žilo.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | úterý 9.6.2020 16:06 | karma článku: 38,84 | přečteno: 1108x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88