Rosťovo ocenění

Jak jsme se minule dozvěděli, Rosťa s Martinem se zachovali velice statečně. A tak je proto teď čeká velký den.

Tato kapitola navazuje na předchozí díl:  Záhadný poplach

Druhý den se tak oba kluci na přání pana starosty sešli před radnicí. Tentokrát však bez bruslí, neboť na takovýto slavnostní akt se přeci na inlajnech nejezdí. To by přeci nebylo úplně důstojné. Místo toho si vzali na sebe pěkné košile a další sváteční oblečení. Kromě nich tu samozřejmě byl i celý zálesácký oddíl v krojích. A také několik dalších lidí, protože zvěsti o té včerejší události se samozřejmě začaly šířit. A tak nastalo dlouho očekávaných deset hodin. Nejprve vyšel z radnice pan starosta, a to společně s náčelníkem místních hasičů. Všichni se na ně dívali a hlavně kluci byli nedočkaví.

„Dámy a pánové“ Pronesl starosta,  „je mou ctí, že tu můžu ocenit dva statečné hochy, kteří se nebáli nasadit vlastní život a společnými silami včera zachránili náš park. Jejich pohotovost a statečnost, které je k tomu přiměly, nechť jsou příkladem pro nás pro všechny.“

Pan starosta jim potom předal vlastnoručně podepsané děkovné diplomy. A od náčelníka hasičů kluci obdrželi na památku i pěkné hasičské přilbice.

A úplně na závěr celého aktu přistoupil Vejn. „Tobě, Martine, jako členovi našeho oddílu dávám tento zlatý odznak za statečnost. A tobě, Rosťo, tobě ho dám na památku také, protože si ho samozřejmě také zasloužíš. A navíc mám pro tebe ještě jednu odměnu, pokud budeš chtít. Za dva měsíce máme letní prázdniny. A to jezdíme s naším oddílem na tábor do přírody. Tam bereme zpravidla jen členy našeho oddílu. Ale v tvém případě bychom udělali výjimku. Tak pokud budeš chtít, rádi tě s sebou vezmeme. To abyste tam mohli být spolu se svým kamarádem. A ještě něco. Vy dva jste mne přesvědčili o tom, že dovednost jezdit na kolečkových bruslích by měla patřit do výbavy každého stejně, jako například dovednost plavat, jezdit na kole nebo na lyžích. Vždyť to všechno jsou sporty, které patří k sobě. Neboť za vším tím se ukrývá jak kus sportovní dovednosti, tak dobrodružství i kamarádství.“

Slavnost skončila. Rosťa i Martin se své odznaky od Vejna připnuli na košile a všichni přihlížející jim zatleskali. Přesto ale ten, kdo by si to zasloužil ocenění nejvíc, být oceněn nemohl. Byl právě David, inlajnový duch mladého sportovce, ten, kdo má největší zásluhu na tom vším, co se včera večer povedlo zachránit. A to, jak Rosťa i Martin přeci jako jediní dobře věděli.

Pokračování příště

 

Předešlé díly seriálu Inlajnový duch (seriál):

12. díl: Záhadný poplach

11. díl:  Poničené stromy v parku

10. díl: Objev tajuplného sklepení

9. díl: Překvapení při jarním úklidu parku

8. díl: Dopis zlatým písmem

7. díl: Hodně tvrdý trénink

6. díl: První trénink s duchem

5. díl: Setkání s duchem Davidem

4. díl: A zase ti Železňáci!

3. díl První krůčky na bruslích

2. díl: Dárek k narozkám je tu!

1. díl:  Rozmíška v parku

Inlajnový duch (úvodní písnička)

A nebo rubrika Inline bruslení

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | středa 14.1.2015 5:48 | karma článku: 11,41 | přečteno: 360x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88