Roberte Fico, držte se!

Ačkoliv jsem z České republiky, nemůžu si nevšimnout, co se děje na Slovensku, protože tam jde o celou střední Evropu. A jednoznačně jsem na straně současného premiéra Roberta Fica, kterého se tam opoziční síly snaží vyautovat.

Vražda, ať už je její obětí novinář nebo ne, je vždycky strašná věc. Ale proč to hned spojovat vládou? Jsem přesvědčen, že je to daleko složitější a vše se musí samozřejmě nejprve pořádně prošetřit. A tak jsem přesvědčen, že ten, kdo to chce teď spojovovat přímo s nějakým vysoce postaveným politikem, tak z toho chce dostat jen laciné politické body. 

Já jsem naopak přesvědčený, že slovenský premiér Robert Fico, je skutečně mužem na svém místě a zároveň jedním z nejlepších předsedů vlády, jako Slovensko dosud mělo. Je to slovenský sociálně demokratický politik, jaký například té české sociální demokracii dosud schází. Dokonce, kdybychom dosud byli se Slovenskem jeden stát, nebál bych se ho jmenovat předsedou vlády federální. 

A tak říkám, pane Roberte Fico, držte se. Slovenský SMER je jednou z mála evropských sociálních demokracií, které zůstaly své, takové, jaké by sociální demokracie měly být. O většině levicových stran v západní Evropě se to už bohužel říci nedá. Například v Itálii se levice začala spojovat s islamisty a imigranty, což se ji vymstilo v nedávných parlamentních volbách (viz https://www.reflex.cz/clanek/komentare/85501/jak-se-islamisticke-organizace-snazily-ovlivnit-italske-volby.html). V Anglii se muslimové zas v rámci Labour Party dostávají dokonce do nejvyšších politických pater, což je patrné například na současném starostovi Londýna. Doufám jen, že středoevropské sociální demokracie se na takovouto špatnou cestu nevydají. 

A na toho vašeho prezidenta Kisku? Už jen to, že se někdo schází s tím pochybným panem Sorosem, by byl určitě důvod k rezignaci. Věřím, pane Fico, že už tím si ho namažete na chleba. Takže jsem na vaší straně. Jsem také přesvědčen, že to, co se teď děje na Slovensku, je hra sorosovců a jím podobných nejen o Slovensko, ale o celou střední Evropu, tedy i o nás. A tak doufám, že i celá střední Evropa zůstane nadále taková jaká je a že si nebude brát špatný příklad z toho prohnilého neomarxismu a multikulturismu, kterým se ti sorosovci a jim podobní znaší infikovat, co jen jde.

Související články:

Tři důvody proč bych ve francouzských volbách nevolil Macrona

Že by pro Merkelovou a německý tisk neexisistoval jiný názor?

Fico by neměl být premiérem jen slovenským, ale československým!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | středa 7.3.2018 5:33 | karma článku: 41,10 | přečteno: 2075x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88