Říkám: „Ne“ boji proti americkému konvoji

Jakmile se blíží plánovaný přesun amerického vojenského konvoje přes ČR, množí se jakési podivné protesty proti němu. Já těmto protestům nefandím. Naopak.

Velice by mne například zajímalo, zda by titíž bojovníci proti americkému konvoji stejně hlasitě zvedali hlas, kdyby přes české území měl cestovat obdobný konvoj ruské armády. Také byste proti němu zvedli hlas, milí protiameričtí aktivisté? Nebo byste je naopak vítali?

Mne přejezd Američanů mne nijak netrápí. Američané nás přeci nejedou okupovat, jako „spojenecká vojska“ z východu, která nás obsadila v roce 1968. Američané tu jenom projíždějí. A ti aktivisté z toho dělají úplnou katastrofu. Jako kdyby nevěděli, že my Češi jsme už od 9. století součástí západní civilizace. Nikoliv té ortodoxní východní, jak se nás snaží přesvědčit mnozí rusomilové.

Buďme tedy rádi, že patříme pod ten vyspělý západní svět a nikoliv pod ten méně vyspělý východ. Proto mi nevadí ani přesun amerického vojenského konvoje. Naopak je to pro mne důkaz, že se nás nikdo nechystá vystrnadit z té naší části světa někam dopryč, jako se to stalo třeba v roce 1945 na Jaltě a v Postupimi.

Proto ať si Američané v klidu přejedou. Ale ti aktivisté, kteří by chtěli naši zemi degradovat někam na východ, ti by se měli hlavně zamyslet.

Související články:

Díky dolaru má Česko blíž k USA, než k…

Jak někdo může diskutovat, zda patříme na západ nebo ne?Vážení rusomilové, vždyť i Američani nás osvobodili!

Naší zemi jsem nikdy nevnímal jako východoevropskou

Jak pak je to s tím českým slovanstvím milí rusofilové?

Rubrika: Západ versus Rusko

Autor: Libor Čermák | pondělí 23.3.2015 5:34 | karma článku: 31,01 | přečteno: 970x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88