Prozrazují armády na požádání své vojenské tajemství?

Ve Spojených státech amerických vznikla petice, požadující aby vláda odtajnila své kontakty s případnými mimozemšťany. Přitom se odvolává na svědectví několika stovek armádních a vládních úřadů a na průzkumy veřejného mínění.

Petici podepsalo cca 17 tisíc lidí. A jaký je výsledek? Podle prohlášení poradce amerického prezidenta pro vesmír Phila Larsena, prý Bílý dům nemá žádné kontakty s mimozemšťany. A já se ptám: Má se toto prohlášení stát alfou a omegou našeho pohledu na tuto záležitost? Skutečnost je podstatně složitější. Pokud Američané mají nějaké informace o objektech UFO či dokonce o mimozemšťanech, tak je třeba tyto informace hledat úplně jinde a dívat se na ně úplně jinak.

Tato záležitost by v první řadě byla záležitosti americké armády. Přitom by samozřejmě měla i určitý stupeň utajení jako vojenské tajemství. A vy si umíte představit nějakou armádu světa, která by na požádání uveřejňovala své nejpřísněji utajované věci? To by si mohl myslet jen naprosto naivní člověk! A proto se také nedalo čekat na jiné prohlášení, než to, jenž zaznělo!

To, že Američani, něco ví o takových věcech, jako jsou UFO, nebo přítomnost mimozemšťanů, je veřejné tajemství, se kterým již skutečně přišlo na veřejnost mnoho důstojníků či armádních vědců. Prosakují i informace o údajných haváriích UFO (viz Havárie UFO (UFO crashes)). Ale jak nejspíš usoudily nejvyšší vládní kruhy USA, světová veřejnost nejspíš stále ještě není úplně na takovéto převratné informace připravena. A tak zkrátka oznámili to, co oznámili. A navíc vojenská tajemství se přeci takto veřejně do světa nevytrubují. Hold si nejspíš na konečné zodpovězení této záležitost máme ještě nějaký čas počkat, ale rozhodně to neznamená, že nic takovéto neexistuje.  

Autor: Libor Čermák | úterý 8.11.2011 20:19 | karma článku: 20,78 | přečteno: 2566x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88