Proti je levice i pravice. A projde to?

Jak je možné, že pravděpodobně budou schváleny zákony, proti nimž se ostře vymezují jak levicoví, tak mnozí pravicoví politici? Možná jste poznali, že mluvím o zvýšení DPH.

Nestačím se vůbec divit, jak jsou vymýšleny v České republice zákony. Například ministr Kalousek se domnívá, že je třeba vybrat víc peněz. Tak co vymyslí? Vymyslí zákon o zvýšení daně z přidané hodnoty na 15 a 21 procent. Co to v praxi znamená? Samozřejmě nic jiného, než že se všechno opět zdraží. Samozřejmě, že tento (stále ještě) návrh se nelíbí levicovým poslancům, a tak není divu, že jako jeden muž proti němu hlasují jak poslanecké sněmovně, tak v senátu.

A proti jsou i mnozí pravicoví politici. Ti tvrdí, že zvyšování daní je proti principům pravicové politiky. Ti se najdou, jak v Poslanecké sněmovně, tak v senátu, tak mezi českými zástupci v Evropském parlamentu. A co víc, vyslovuje se proti němu i prezident Václav Klaus. Takže po několika letech konečně zas přišlo něco, s čím můžu s panem Klausem souhlasit.

Zkrátka a dobře, vesměs všichni, kdo jsou proti tomuto zákonu, upozorňují na to, že naše hospodářství je už  téměř rok v recesi. Spotřeba lidí je na minimu, protože kvůli škrtolalistické politice mají lidé hluboko do kapsy. Tento zákon jim tu kapsu udělá nepochybně ještě hlubší a tím pádem se pak i méně vybere. Takže pokud chce mít někdo jistotu, že se naše hospodářství ještě dlouhou dobu z této recese nevyhrabe, ať ten zákon klidně podpoří.

Já ovšem jsem člověk, kterému se hospodářství v recesi v žádném případě nelíbí, a tak samozřejmě chci proti takovýmto ekonomiku podkopávajícím návrhům vystoupit. A to zvlášť i proto, že se proti takovýmto opatřením vyslovují jak pravičáci, tak levičáci, tak přední ekonomové.

 

Související články:

Také se Vám zdá, že vláda s tou recesí nic nedělá?

Lidi, vy pořád ještě chcete volit TOP09?

Pane premiére, kdy už odvoláte ministra Kalouska?

Autor: Libor Čermák | pondělí 20.8.2012 8:41 | karma článku: 21,79 | přečteno: 1053x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88