Proruští aktivisti, přestaňte Čechům vymývat mozky!

Jednou z věcí, která mne štve, jsou proruští aktivisti. Ti se snaží Čechy otáčet proti naší západní civilizaci a nejraději by nás degradovali někam pryč, a to až na východ Evropy. Myslím, že už to stačilo.

Všeobecně je známé, že Češi mají ke státům typu Ruska celkově spíš negativní vztah, než aby před nimi tzv. „padali na držku“. Můžou za to především: Jednak negativní historické zkušenosti z 20. století. A pak také fakt, že státy typu Ruska patří do jiné kulturně civilizační části světa. Je to zkrátka svět s jinou kulturou a jinou mentalitou, než je ta naše západní. A tak se ptám, co tedy vlastně vede tyto proruské aktivisty k tomu, že by najednou před putinovským Ruskem chtěli „padat na držku?“ Nevím. Já osobně neznám jedinou věc, čím by pro nás mělo být Rusko příkladem. Vždyť je to i ekonomicky zaostalejší země než my!

My Češi, jako celek, se v Rusku přeci nijak nevidíme. Je to zkrátka proti naší přirozenosti. Odjakživa se cítíme jako západní země. Na nejen, že se cítíme, ale skutečně jsme (viz mapa). A tak vás milí proruští aktivisti vyzývám: Přestaňte české veřejnosti vymývat mozky nějakou proruskou propagací. Najděte si raději místo Ruska nějaký jiný vzor, nejlépe takový stát, který je pokud možno ekonomicky vyspělejší než my a kde žijí lidé s vyspělejší mentalitou. Že takových států není zrovna málo, je přeci známé. A Rusko laskavě nechte, ať si je samo sebou.

Děkuji.

Související články:

Jak si čeští rusomilové udělali medvědí službu

Pamatujete si ještě proč lidé nechtěli radar v Brdech?

Říkám: „Ne“ boji proti americkému konvoji

Jak někdo může diskutovat, zda patříme na západ nebo ne?

Patří Češi na západ či na Východ? Ptejte se lidí.

Rubrika: Západ versus Rusko

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | úterý 7.4.2015 6:25 | karma článku: 30,25 | přečteno: 1780x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88