Proč také fandím Ondřeji Kolářovi?

Včera se po odmlce opět rozběhla fotbalová liga. A tak jsme měli opět sledovat v akci pražskou Slavii, která letos český národ potěšila. A to určitě daleko víc než aktivity jistého jmenovce jejich brankáře a politika z Prahy 6.

Co se vám vybaví, když se řekne jméno "Ondřej Kolář"? Mne na prvním místě jméno úspěšného sportovce a brankáře pražské Slávie a též české reprezentace. Teprve až potom si vzpomenu, že nějaký jiný Ondřej Kolář fušuje do komunální politiky někde na Praze 6. A tenhle jeho jmenovec tam naopak dělá jen ostudu. A to především jeho postojem ke konci 2. světové války a snahou o nabourávání dobrých vztahů se zahraničím.

A tak přeji současnému brankáři fotbalové Slávie úspěšné pokračování jeho sportovní kariéry, aby jméno "Ondřej Kolář" bylo spíše spojeno s českými sportovními úspěchy než s ostudou na poli politickém.

A podobně tomu mám s jinými podobnými jmény, například se zpěvákem Petrem Kolářem, zesnulým hercem Vladimírem Dlouhým nebo se záhadologem a spisovatelem Vladimírem Šiškou. A tak podobně. Protože vždy raději ocením úspěšného českého sportovce, umělce nebo badatele, a to na rozdíl od politiků, kteří budou razit takovou politiku, se kterou nesouhlasím. 

Související články:

Nelíbil se ti pomník Koňeva? Tak se ti nelíbily ani výsledky 2. světové války!

Aféra Koňěv: Snaha o zviditelnění jednoho topkaře zneuctívá historii

Opakuje se česká historie ve jménech našich hlav států?

Že by záhadologie přitahovala lidi s podobnými jmény?

Autor: Libor Čermák | středa 27.5.2020 8:11 | karma článku: 22,72 | přečteno: 519x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88