Proč pořady typu "Český lev" nemusím

Včerejší předávání Českých lvů jsem neviděl. Mám důvod se na něj nekoukat. A navíc jsem se dozvěděl z internetu, že to byl pořad, který byl silně prosáklý politikou. A to navíc takovu, která se mi bytostně příčí.

Předem svého článku musím říci, že na sobotní pořady ČT se jinak dívám rád. Napříkld pořady typu "Zázraky přírody" mají něco do sebe. Ale takovéto pořady s předávání cen? Vždyť jsou to ceny, které udělují jen nějací filmoví akademici. To není podle mého názoru vyjádření široké veřejnosti, ale reklama typu "Občane, na to se koukej". A pak to dopadá tak, že například jako před třemi lety zvítězil film o rómech, o kterém dnes ani pes neštěkne. Proto mám raději takové ankety, kde se vyslovuje přímo široká veřejnost. I když i takovéto ankety se dají politicky zneužít.

Ale ještě k tomu včerejšku. Když jsem se dozvěděl, že místo klasického zábavného pořadu jde předávání Českých lvů, televizi jsem vypnul úplně a místo toho jsem se na počítači věnoval přípravě mého dnešního ufologického článku "UFO nad americkými vojenskými základnami". Vy čtenáři si samozřejmě můžete o této tématice myslet svoje věci, můžete s tím i nesouhlasit. To je vaše věc. Ale já si myslím, že jsem přípravou tohoto článku naší veřejnosti posloužil daleko víc, než kdybych měl v televizi poslouchat ty politické žvásty antizemanovsky "uvědomělých" laureátů cen. Usoudil jsem, že v té době je samozřejmě lepší se věnovat tomu, co člověka skutečně zajímá, než aby si ničil nervy poslouchání toho či kterého umělce, kterého si jinak za jeho práci pro kulturu (tím myslím jen pro kulturu) váží.

Ale jestli teď někdo kritizuje Českou televizi, že není politicky vyvážená, odteď ji bude mít důvod kritizovat dvojnásobně. Česká televize by neměla propagovat jen politiku pražské kavárny. Jak bylo vidět na nedávných prezidentských volbách, máme v naší zemi ještě větší skupinu lidí, které názory pražské kavárny zrovna dvakrát moc nevoní, či se jim dokonce bytostně příčí. A pro ty by tu také ČT měla být. A pokud to neumí, tak ať se takovéto politické propagandě raději nevěnuje vůbec!

Související články:

Němcová, Kalousek, Feri a jím podobní: Ven z politiky!

Je projevení sympatií k našemu panu prezidentovi aktivní občanství?

Proč je vztah Čechů k těm rádoby elitám tak negativní?

V Praze se chystá demonstrace proti svobodě a demokracii

Autor: Libor Čermák | neděle 11.3.2018 8:02 | karma článku: 43,94 | přečteno: 3013x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88