Proč podporuji připravovanou koalici ANO a ČSSD?

Nejen jako sociální demokrat, ale i jako člověk, který to s naší zemí a běžnými lidmi, kteří tu žijí, myslí dobře, se domnívám, že je to v této situaci ta nejpřijatelnější varianta vládnutí. Proč, to vám vysvětlím v tomto článku.

Sestavování nové vlády se vleče už půl roku. Na stole bylo už několik variant. Nejprve samostatná vláda ANO, která však nedostala důvěru sněmovny. Pak varianta ANO s podporou SPD a KSČM. Tu však odmítlo vedení hnutí ANO. A tak je tady možná koalice ANO s ČSSD. Tedy jakési pokračování vlády ekonomických úspěchů z minulého volebního období. A tak bych si samozřejmě přál, aby se skutečně nějak dohodli a nekladli si zbytečné překážky a podmínky. 

Bojím se totiž toho, že kdyby si ČSSD komplikovala vyjednávání o vládě nějakými podmínkami a překážkami, že by se nakonec mohlo stát něco, co bych si vžádném případě nepřál. Pokud by měly selhat i výše uvedené varianty koalice, co kdyby se pak mohly dostat ke slovu tzv. pražskokavárenské strany? Myslím tím samozřejmě například STAN, která svého času skutečně nabídla ANO možnou spolupráci. S ní by se tam mohla dostat i ODS a  TOP 09 a samozřejmě i pan Kalousek a další jim podobní.

A já tvrdím jedno. Kalouskovci ve vládě a s nimi další strany pražské kavárny, jsou pro mne tou nejhorší možností jaká může v naší zemi nastat. Proč? Mám pro to několik důvodů.

1) Tyto strany ve vládě už před časem byly. Dokázaly jen tupě škrtit finance, což mezi roky 2012-13 vyvolalo hospodářský pokles, recesi a nezaměstnanost.

2) Tyto strany se k obyčejným lidem chovaly doslova jako k hadru. Problémy běžných lidí se za jejich vlády jen zhoršovaly. A například ty, kteří se v důsledku hospodářské recese stali nezaměstnamými a nemohli najít práci, si kalouskovci pletli s nevolníky, neboť pro ně vymýšleli nejrůznější nucené práce.

3) Strany tzv. "pražské kavárny" mají blízko i k panu Sorosovi, paní Merkelové a k těm všem západoevropským vítačům uprchlíků z podivných nadřazeneckých politicko-náboženských kultur, které se rády urážejí nad tradiční kulturou evropskou. A tak mám strach z toho, aby se kvůli těmto nedůtklivým kulturám a díky stranám pražské kavárny nebyla ohrožena i svoboda slova běžných lidí. A tedy aby nebyla dokonce ohrožena i samotná demokracie v Česku. (viz https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=659105)

4) Kalouskovci se také kamarádíčkovali se Saudskou Arábií, kde je politický režim, který představuje jednu z nejhorších forem islámského wahhabismu na světě. To už by nám snad měly být raději bližší ta Čína s tím Ruskem, než něco takového. (viz https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=501059).

Takže , když to shrnu, tyto strany s sebou nesou politiku tupých škrtů, což vyvolává ekonomickou recesi, tudíž jsou ohrožením ekonomického růstu ČR. Jsou ohrožením pro nižší a střední příjmové lidi včetně jejich důstojnosti. A v neposlední řadě vlivem jejich případné vítačské pilotky jsou i ohrožením pro svobodu a demokracii v naší zemi.

O ČSSD si sice může myslet, čtenáři, co chcete. Samozřejmě, že se vám můžou někteří její členové nelíbit. Ani já všechny zdaleka nemusím. Lidé jsou v ní různí. I ti s kterými já nesouhlasím. Ale určitě si přiznejme, že to bude lepší varianta, než kdyby tam byli kalouskovci a pražská kavárna, která v současné době u nás představuje to nejhorší, co na naší politické scéně je.

Proto bych chtěl všechny politiky z ANO, ČSSD vyzvat, aby udělali všechno proto, aby se politici pražské kavárny drželi pokuď možno co nejdéle v opozici a nebo se časem dokonce dostali i mimo sněmovnu. Ať se vám podaří sestavit vláda, která bude i nadále dělat vše pro hospodářský rozvoj našeho státu a která bude co nejlépe odolávat jakýmkoliv multikulturalistickým pokušením.

Související články:

Mají být skauti vedeni proti prezidentu Zemanovi?

Prokavárenští demonstranti, vy se nebojíte diktatury multikulturalismu?

Pane Drahoši, měl byste radost i z mých aktivit?

Má pražská kavárna patent na demokracii?

Autor: Libor Čermák | středa 2.5.2018 17:55 | karma článku: 20,52 | přečteno: 685x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88