Proč je vztah Čechů k těm rádoby elitám tak negativní?

Líbilo by se vám, kdyby se o vás říkalo, že jste elita národa? Komu by se to nelíbilo. Ale myslím si, že v současné době je to nejlepší cesta k tomu, jak se zdiskreditovat v očích české veřejnosti. Proč? Tak čtěte dál.

Já bych také klidně o sobě mohl prohlašovat, že jsem elita českého národa. Podívejte se například na počet článků, kolik jsem na svůj blog napsal. "To jsem panečku někdo! Moje názory jsou ty nejlepší na světě. A ti, co tvrdí něco jiného než já, píší jen samé demagogie, nenávisti, lži a pomluvy. Jsem tak jedinečná a dokonalá bytost, že bych klidně mohl být vůdcem celé společnosti." Jenomže to neudělám. Jednak se mi takový přístup hnusí, a pak byste se mnou milí čtenáři jistě začali opovrhovat. Ale na druhou stranu si zas o sobě rozhodně nemyslím, že bych byl nečím horším, než než ty rádoby elity, co se staví do jednoho šiku s pražskou kavárnou a voliči Jiřího Drahoše. Ale dělat ze sebe elitu národa a takzvané ty lidové masy pomlouvat, jak jsou proti mne hloupé?

Tak například nedávno jsem na internetou poslouchal rozhovor s nějakou paní novinářkou Petrou Procházkovou, která tam řekla, že tu cítí velkou neúctu k elitám. A podobných výkřiků takovýchto rádoby elit je teď po prezidentské volbě plný internet. A proč tomu tak je? Vysvětlení je více než jednoduché. Tyto rádoby elity si o sebě myslí, že jen ony mají ten správný patent na rozum. A my, co s ními nesouhlasíme a volíme někoho jiného, než koho nám vnucují ony, že jim bereme hračky. Připadá mi to, jako kdyby jim někdo, jako těm rádoby elitám, předepsal, co mají v nucovat českému národu za názory a těmi jinými mají opovrhovat a prohlašovat je za demagogie, nenávisti, lži a pomluvy. 

Takže v současné době nemám zájem, abych byl považován za takovou elitu, jako je například pan Halík, pan Drahoš nebo paní B. Štěpánová a jim podobní. Skutečně mi moje pověst nestojí o to, abych byl strčen do jednoho pytle s těmi všemi, co hlásají ideologie pana Sorose a jemu podobných. Ale také si zas o sobě nemyslím, že bych snad proto byl něco horšího než oni. A takto byste se na sebe, podle mého názoru, měli koukat vy všichni, co chcete být blíž k obyčejnému českému člověku, než k názorům pražské kavárny. Každý máme svojí pravdu. Kéž to konečně pochopí i ty rádoby elity.

Související články:

Mohl jsem svým blogem ovlivnit prezidentskou volbu?

V Praze se chystá demonstrace proti svobodě a demokracii

Je váš postoj skutečně i váš názor?

Česko je nejdemokratičtější země světa

Autor: Libor Čermák | středa 21.2.2018 8:31 | karma článku: 42,57 | přečteno: 2351x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88