Přivlastní si pražskokavárníci Palacha stejně jako si přivlastnili 17. listopad?

"Jedině my, pražskokavárníci" máme ten správný patent na demokracii a právo slavit 17. listopad". To jsou zřejmě myšlenky ničitele květin z Národní. Bude se podobně tato sebranka chovat i k odkazu Jana Palacha? Doufám, že ne.

Dnes máme 50. výročí smrti Jana Palacha, který se upálil za to, že chtěl pro nás svobodu a demokracii. Ano, již padesát let je po smrti. Na jaké názorové straně by asi stál dnes? Byl by to pražskokavárník nebo zemanovec? To dnes nemůže říci nikdo bezpečně ani u Václava Havla, který je po smrti jen sedm let, natož u člověka, který zemřel před padesáti lety. 

Tak já jen doufám, že se k tomuto výročí nezačnou pražskokavárníci a městští liberálové chovat stejně, jako to dělají každý rok při výročí 17. listopadu. Zvlášť na tom posledním výročí 17. listopadu to bylo vidět, když jakýsi holandský ničitel květin svým neskutečným aktem zničení květin od prezidenta a předsedy vlády udělal 17. listopad jen svátkem pražské kavárny a městských liberálů. Přitom to jsou hlavně pražskokavárníci a městští liberálové, kteří nám v poslední době chtějí vnucovat, co si máme a nemáme myslet. Protože by do nás chtěli indoktrinovat tu jejich politickou správnost - tzv. korektnost. A pokud do nás chce někdo indoktrinovat něco takového, není demokratem ani náhodou.

A proč se tenkrát upálil Jan Palach? Protože chtěl vyburcovat národ. Nelíbilo se mu, že tehdejší politický systém a tehdejší média se do nás snažila indoktrinovat myšlenku, že okupace Československa vojsky států Varšavské smlouvy byla správná. A podobně dnes se do nás dnes snaží pražskokavárníci, městští liberálové, média a jací si vyznavači podivných tzv. "evropských" hodnot indoktrinovat to, že jediný správný přístup je ta jejich politická korektnost včetně propagace genderismu a multikulturalismu.

Není, to jediný správný přístup. A navíc to není ani žádný demokratický přístup, neboť žádná politická správnost do demokracie nepatří. Ta patří jedině do totality. A tak by si dnes měl každý rádoby demokrat sám pro sebe říci. "Chci lidem diktovat, přikazovat, zakazovat a indoktrinovat do nich, co si mají a nemají myslet? Pokus ano, tak v tom případě nejsem žádný demokrat, protože v demokracii má každý na svůj názor právo, ať už je sebepikantnější.

Související články:

Kdo že jsou dnešní Palachové?

Ničitel květin z Národní se o demokracii bojí na špatném místě!

Cože? Ona ta multikulturní výchova ve školách ještě pořád není zakázaná?

Házeče květin do koše je třeba odsoudit hlavně morálně

Kvůli 30. výročí sametové revoluce nezapomínejme na 80. výročí 15. března!

Autor: Libor Čermák | středa 16.1.2019 8:01 | karma článku: 36,19 | přečteno: 989x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88