Přístup ČT k dnešním událostem se mi nelíbí!

Chtěl bych vám povědět, jak jsem si dnes pustil Českou televizi a jak jsem se přitom rozčílil na nejvyšší míru. Tak by se podle mého názoru veřejnoprávní médium vůbec chovat nemělo.

Jak už jsem několikrát psal, každé sobotní a nedělní poledne přepínám na ČT1, abych se podíval na milé české hrané pohádky. To proto, že to jsou jedny z mála těch milých pořadů, na kterých se tam dá koukat. Jenže před tím jdou "Zprávy" (viz https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1178166846-zpravy/219411013001116). A co tam v čase 1:55 min a bezprostředně o informacích o oslavách 30. výročí sametové revoluce zaznělo? Cituji "Na pražské Letné už za hodinu začne demonstrace spolku Milion chvilek pro demokracii. Lidé se kvůli tomu musí připravit na řadu dopravních omezení. Organizátoři a pražský magistrát proto vyzvali řidiče, aby se místu vyhnuli..." Ať se na mne nezlobí, ale tohle je nemístná propagace této demonstrace. Kdyby řekli "Řidiči, vyhněte se kvůli demonstracím některým místům v centru Prahy", tak je to podle mého názoru v pořádku. Ale tady byl přímo zmíněn spolek "Milion chvilek pro demokracii". A to je podle mého názoru zkrátka a dobře nemístná politická propagace.

O to víc jsem pak zíral na to, že když jsem po skončení hraných pohádek začal přepínat programy na to, co dávají jinde, tak na ČT 24 jsem narazil na přímý přenos z Letné! Co že? A to není podle mne opět nic jiného než nemístná propagace jednoho politického směru, a to ještě takového, se kterým nesouhlasím. Zkrátka a dobře, když se v ČT nekonaly přímé přenosy z Václaváku na protikalouskovských demonstracích mezi lety 2010-13, neměly by se takovéto přímé přenosy konat ani z milionkářských demonstrací. Jinak je to výsměch lidem, kteří se spolkem "Milion chvilek" nesouhlasí. Nejen, že si myslím, že by se takto veřejnoprávní médium chovat nemělo, ale nemístná propagace jednoho politického směru v něm je podle mého názoru i pošlapávání toho, co jsme si tenkrát před 30 lety vybojovali.

Související články:

Oslavme výročí sametové revoluce důstojně, a nikoliv v nenávisti

Proč sametová revoluce a pražskokavárenské demonstrace jsou nebe a dudy?

Vládo a prezidente, vydržte 17. listopad a jděte dál!

Ani já nemám chuť slavit 17. listopad, pokud bude v režii jen pražské kavárny

Děkuji, ale Fokus Václava Moravce skutečně o pravdě nebyl!

Autor: Libor Čermák | sobota 16.11.2019 16:01 | karma článku: 43,14 | přečteno: 2287x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88