Pražskokavárenští politici mi skutečně nemají nic nabídnout

Nemůžu si pomoci, ale vše, co předvádějí politici tzv. pražské kavárny, jen ukazuje to, že tento politický směr je v podobné situaci jako komunisti na konci 80. let. Nic přitažlivého pro mne nenabízí. Naopak působí destruktivně.

Jak blesk z čistého nebe muselo v září pro tuto sortu politiků a aktivistů působit zbavení obvinění českého premiéra Andreje Babiše. Byla jim vzata hračka v podobě svého hlavního programového bodu. Od té doby stoupenci pražské kavárny jen kopou kolem sebe.

Například podobným fiaskem pro ně skončilo hlasování v poslanecké sněmovně o údajné ústavní žalobě na prezidenta republiky. Kvůli této žalobě v mých očích pražská kavárna klesla ještě hlouběji, než dosud byla. A protože jsem i já voličem Miloše Zemana, považoval jsem tuto podivnou aktivitu i za útok jak na mne, tak na všechny jeho další voliče, kteří se v prezidentských volbách demokraticky rozhodli mu dát hlas.

Druhým selháním pražskokavárenských politiků, tentokrát na pražském magistrátu, považuji snahu zhoršovat naše mezinárodní vztahy z některými bohatými zeměmi, jako je například Čína. Vždyť zahraniční investice naše země potřebuje. Nebo si snad pražskokavárenští politici přejí, aby ČR byla ekonomicky věčně někde hluboko pod Francií, Rakouskem nebo Německem? Já si to tedy nepřeji. Naopak bych si přál, abychom tyto státy ekonomicky nejen doháněli, ale i předháněli. A navíc jako sportovní fanoušek jsem rád, že po delší době máme u nás i díky čínským investicím fotbalový klub, která nám nedělá ostudu a vyrovnanou partii dokáže hrát i s italským velkoklubem.

A jako úplné morální selhání mnohých stoupenců pražské kavárny považuji jejich doslova nechutná vyjádření v době úmrtí Mistra - Karla Gotta. Mnozí z nich se naváželi nejen do toho, že období, ve kterém v Česku Karel Gott působil, bylo i období totožné s politicky nepříznivou dobou. Ale našli se mezi nimi i takoví, kteří se snažili navážet i do jeho hudebního umění, a to dokonce aniž oni sami by uměli dokázat, že jsou lepší než Karel. A tak tato jejich vyjádření na mne působila tak, že to jsou závistivci, kteří si neumí vážit úspěchu lepších českých umělců.

A už jen tyto pražskokavárnické aféry mne odrazují od toho, abych se stal jejich fanouškem. A to je jen výčet událostí posledních dvou měsíců. To skutečně není politika, která by byla přínosná pro nás pro obyčejné české lidi.

Související články:

Ani já nemám chuť slavit 17. listopad, pokud bude v režii jen pražské kavárny

Někdo z Evropské unie budovat vztahy s Čínou může a jiný ne?

Vládo a prezidente, ne abyste teď odstupovali!

Nemám rád, když mi někdo vnucuje nějakou politickou ideologii!

Pražskokavárenský prezident by Česko rozděloval mnohem víc než Zeman

Autor: Libor Čermák | pondělí 21.10.2019 8:19 | karma článku: 39,73 | přečteno: 1481x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88