Pozor na fotografie údajných bytostí z Roswellu!

Svět obletěly další fotografie údajného mimozemšťana, který prý měl v červenci 1947 havarovat u Roswellu. Ačkoliv jsem přesvědčen o reálnosti oné události, na takovéto fotografie mám trochu jiný názor. 

Před dvaceti lety obletěl svět film s údajnou pitvou mimozemšťana. Kdo by čekal, že film potvrdí události z Roswellu, byl nejspíš zklamaný. A totéž se dá říci o fotografiích. Dnešní filmovou a fotografickou technikou jde už nakamuflovat cokoliv. Proto ani fotografie už nemusí být důkazem reálnosti takovýchto událostí. Pro mě víc, než nějaká fotka, má daleko větší cenu konkrétní svědectví zúčastněných osob. Čím víc jich je, tím je větší naděje, že onen ufologický incident byl reálný. A v případě novomexického Roswellu jich zrovna není žádné zanedbatelné množství.

Například svědectví MUDr Jesse Marcela, syna majora Jesse Marcela, který na místě vyšetřoval havárii UFO u Roswellu. V době incidentu mu bylo sice pouhých jedenáct let. Ale i tak mu jeho otec ukázal část trosek a přitom mu pověděl: „…to nepochází z tohoto světa. Chtěl bych, aby sis to pamatoval po celý život.“ (zdroj: Zdroj: Hesemann M.: Zřícení UFO, Etna, Praha, 1997)

Dále například poručík Walter Haut říkal: Potvrzuji, že jsem osobně viděl létající přístroj i jeho mimozemskou posádku.“ (zdroj: http://procproto.cz/zahady/v-roswellu-skutecne-havarovala-mimozemska-lod-potvrdil-ocity-svedek). A tak bychom mohli pokračovat dál.

A aby tomu nebylo málo, tak badatelé Kevin D. Randle a Donald R. Schmitt nalezli nejméně 200 dalších svědků či lidí, kteří s roswellským případem měli co do činění. (zdroj: Schmidt D., Randle K.: Havárie UFO u Roswellu, Etna, Praha 1995). Je to ještě pořád málo?  

Proto to, co mne přesvědčilo o pravdivosti událostí u Roswellu, nebyly žádné filmy ani fotografie, ale přímá svědectví konkrétních lidí. Ta jsou pro mne alfou a omegou. A platí to pro jakoukoliv podobnou událost.

Ale vraťme se k oněm fotografiím, co se klidně může stát. Na jedné straně to může opět rozvířit diskuzi o tomto případu. To bude jedině dobře.

Ovšem na straně druhé: Na té fotografii přeci může být cokoliv. A klidně to může být i akce vyprovokovaná nějakými skeptiky nepřátelskými vůči ufoincidentu u Roswellu a dalších podobných událostí. Teď se bombasticky zveřejní takovéto fotografie a spousta lidí jí pak podlehne jako důkaz. A po nějaké době se pak zjistí, že to byla jen kamufláž a ufologové budou za blbce. Co naplat, že se to týká jen fotografií? Ale v očích veřejnosti pak poklesne i celý roswellský incident jako takový. Proto záhadologové a ufonadšenci, pozor na takovéto fotografie. Roswelský případ byla až dost závažná událost. Proto udělejme všechno proto, aby zájem o ní kvůli nějakým žertíkům nepoklesl.

 

Zdroj: http://www.novinky.cz/koktejl/369109-ufologove-zverejnili-nove-fotky-slavneho-mimozemstana-z-roswellu.html

Související články a studie o údajných haváriích UFO:

Autor: Libor Čermák | úterý 12.5.2015 13:22 | karma článku: 13,40 | přečteno: 1530x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88