Pocházejí japonské Dogú z planety červeného trpaslíka?

Možná jste slyšeli o záhadných japonských soškách Dogú, které jsou z období 14000 - 400 let před naším letopočtem. Dovolte, abych se v dnešním článku zaměřil na jednu jejich zajímavou archeoastronautickou interpretaci.

Tyto sošky byly skutečně nalezeny na celém území Japonska a jejich stáří je od 14tisíc do 400 let před naším letopočtem. Dosud jich bylo na celém území Japonska objeveno kolem 15tisíc a veliké jsou od 10 do 30 cm. Jaká byla funkce těchto sošek? Vědci neví a tak se přou. Co je ovšem nejzajímavější, je to, že většina těchto postav vypadá jako někdo ve skafandru a s brýlemi na hlavě. Mají na sobě i jakési robotické oblečení. Kdo byl předlohou těchto sošek? Že by snad nějací pradávní astronauti z jiné planety?

Pokud znáte dokumentární film ze 70. let na motivy Ericha von Dänikena "Vzpomínky na budoucnost" (pro připomentí https://www.youtube.com/watch?v=XvT3TprzKgQ), tak tam se v čase přibližně 1 hod a 18 minut jimi zabývá vědec Alexandr Kazancev (1906-2002). Vyřkl tam přitom velice zajímavou myšlenku. Brýle, které mají sošky na sobě, tak je mají dle jeho názoru proto, že na jejich domovské planetě jsou zvyklé na slabší světlo.

A právě na této Kazancevově hypotéze, jež je předstvena ve výše uvedeném filmu, bych rád postavil i tuto svojí hypotézu. Jak si lze vysvětlit planetu ve vesmíru, která se nalézá zóně života své hvězdy (obdobné podmínky jako na Zemi) a přitom je tam slabší světlo? Dnes víme, že to možné je. A to u planet hvězdy typu "červený trpaslík". Zabýval jsem se jimi nedávno v článku "Jak by asi mohl vypadat život ve vesmíru?". Z nějakých důvodu mají tyto hvězdy velice často planety zemského typu ve své zóně života. Ta je tam ale vzhledem k teplotě hvězdy kolikrát blíž než ve sluneční soustavě planeta Merkur. Celkové množství energie bude sice podobné jako na Zemi. Ale bude v podobě tepleného infračerveného záření. Světla však bude narozdíl od Země o dost méně.

Dnes už dokonce známe některé konkrétní objekty. Nejbližší taková planeta je Proxima Centauri b (Vítejte na obyvatelné planetě u Proxima Centauri), vzálená cca 4 světelné roky. Relativně blízká je i Wolf 1061b (Objevena Wolf 1061c, druhá nejbližší obyvatelná planeta), Kapteyn b (Že by život u záhadné, 13 svět. let vzdálené Kapteynovy hvězdy?), Ross 128b a Luyten B (Vzhůru do vesmíru za obyvatelnými planetami!). Pochází dávnověcí astronauti, kteří byli předlohou k soškám japonských Dogú, snad dokonce z některé z těchto planet? 

Zdroje a použité prameny:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Dog%C3%BA

https://www.denik.cz/magazin/zahada-jmenem-dogu-co-jsou-zac-podivne-sosky-z-japonska-vyrobili-je-lide-2014071.html

https://www.youtube.com/watch?v=XvT3TprzKgQ

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | pondělí 12.3.2018 7:31 | karma článku: 19,41 | přečteno: 744x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88