Papeže Františka se musím zastat

Svatý otec František minulý týden při setkání s věřícími řekl, že výchovný pohlavek je přiměřený trest. A sklidil za to nesouhlas různých organizací, které údajně pomáhají dětem.

Osobně se domnívám, že přehnané tělesné tresty jsou sice něco, co by se dít nemělo. Ale to neznamená, že jsem proti takovým to typům rodičovských trestů zcela a úplně. Vždyť je stále ještě mnoho dětí, která ve skutečnosti nejsou žádná neviňátka. Stačí si připomenout například ty, kteří jsou silně hyperaktivní, ty, kteří rádi své okolí rády šikanují a další nejrůznější tzv. spratky.

Jestliže se dítě stane spratkem, je to především špatnou výchovou jeho rodičů, která je k němu až příliš benevolentní. Výchova takového dítěte by měla být daleko důslednější. Osobně se stydím se za rodiče, kteří dítě-spratka vychovávají pouze domluvou. To určitě nestačí. Zde by podle mého názoru mělo přijít rozhodně něco tvrdšího.

A tak se i já domnívám, že nějaké to výchovné plácnutí jistě není žádný nepřiměřený trest. Fungovalo to tak po staletí, tak nevím, proč by to nemělo fungovat i teď. Rozhodně papež František má za svá slova ode mne podporu, a to i přesto, kdyby se takové ty podivné organizace, jako je například norský „Barnebern“ a jemu podobné, z toho potentočkovali.

 

Zdroj: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/361006-vychovny-pohlavek-je-primereny-trest-rekl-papez.html

Související články:

Za zlobení by měly být děti vždy potrestané!

Jsem pro větší zodpovědnost rodičů za chování dětí ve škole

Papež František navštívil buddhistický chrám

Autor: Libor Čermák | pondělí 9.2.2015 7:54 | karma článku: 32,37 | přečteno: 859x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,58

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88