Odchod ministra Pelikána vítám s úlevou

Včera ohlásil ministr spravedlnosti Robert Pelikán, že končí v politice. Podle mého názoru je to nejlepší zpráva pro českou veřejnost od doby, kdy byl znovuzvolen Miloš Zeman prezidentem.

Když jsem si včera otevřel internet, nevěřil jsem nejprve vlastím očím. Ministr spravedlnosti Robert Pelikán chce pro názorové neshody v hnutí ANO skončit s politikou (viz článek https://zpravy.idnes.cz/robert-pelikan-ano-konci-v-politice-ministr-spravedlnosti-pan-/domaci.aspx?c=A180407_123924_domaci_fer). Nejprve jsem se podíval, jestli náhodou není prvního dubna. Ale naštěstí nebylo. Bylo sedmého. Tak snad to bude přeci jen pravda a na české politické scéně tak ubyde o jednoho vítače.

A proč jsem to hlavně přivítal? Pan ministr Pelikán podle mého názoru ohrožoval svobodu slova v Ćeské republice. A jak? Vy jste to nezaregistrovali? Já ano. Bylo to v roce 2015, krátce po akci na Albertově 17. listopadu s panem prezidentem Milošem Zemanem. Tehdy na sociální síti pan Pelikán sdílel následující tweet: "Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému náboženství, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta." Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/nenavist-k-islamu-se-siri-bez-reakce-policie-rika-ministr-spravedlnosti-pelikan-gdo-/domaci.aspx?c=A151118_122436_domaci_lve

Protože jsem na tom Albertově také tenkrát byl, nemohla mne takováto reakce pana ministra nechat klidným. Jestliže někdo něco takového dokáže říci, a to jenom v případě, když někdo kritizuje tu či onu ideologii, tak je podle mého názoru ohrožením svobody slova a demokracie v České republice. Přesně v duchu mého předvčerejšího článku "Víte, co by mne dostalo na demonstraci?" Takže si myslím, že každý člověk, který to s českou demokracií myslí dobře a nechce, aby se tady za pouhé pronesení svého názoru na některou z ideologií chodilo do vězení, musí odchod takového člověka z politiky jedině přivítat.

Související články:

Víte, co by mne dostalo na demonstraci?

Má pražská kavárna patent na demokracii?

Aha, pane Halíku. Lidé si prý neváží elit! Aha!

Zeman neprohrává. Pokud prohraje, prohrajeme my všichni

Autor: Libor Čermák | neděle 8.4.2018 8:49 | karma článku: 39,08 | přečteno: 1685x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88