Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nejzajímavější setkání s "muži v černém"

Fenomén UFO je podle některých badatelů už po léta doprovázen prý i výskytem zvláštních lidí, tzv. "mužů v černém". Pojďme se tedy na některé zajímavé případy jejich výskytu společně podívat. A mám i jednu hypotézu na závěr.

Tito muži (MIB - men in black) podle svědectví jsou oblečení v tmavých oblecích, mívají černé klobouky, tmavé brýle, podivnou robotickou mluvu, často se vyskytují ve dvojicích či ve skupinách, jezdí v podivných limuzínách s podivnými espézetkami a často navštěvují pozorovatele nebo výzkumníky UFO, které zastrašují. A protože se umějí objevit najednou, jako by vnikli do našeho časoprostoru, podle některých hypotéz to můžou být dokonce samotní mimozemšťani, kteří vypadají jako tajní agenti. Tak by se v krátkosti daly shrnout základní znaky tzv. mužů v černém. Pojďme se například podívat na některé případy podrobněji.

Rok 1953: Connecticut

Ufolog Albert Bender byl v roce 1953 ředitelem organizace International Flying Saucern Bureau (Mezinárodní výbor pro létající talíře) se sídlem v americkém státu Connecticut. A zrovna se chystal vydat knihu o UFO. Jenže dříve, než ji připravil, dostal ve své ložnici doma krátkou závrať. A přitom se mu tam objevili tři muži v černém. Muži se na něj upřeně dívali. Telepaticky mu sdělili, že jeho teorie o UFO jsou sice správné, ale že chtějí, aby činnost své organizace ukončil a nic o tom už nevydával.

zdroj: Day M.: Aliens, Rebo, Praha, 1998

60. léta: Můří muž z Point Pleasant s dalšími jevy UFO

V Západní Virginii se nalézá město Point Pleasant. A v okolí tohoto města bylo často hlášeno setkávání se s hodně podobnou bytostí. V roce 1961 byla pozorována asi dvoumetrová bytost s třímetrovými křídly, která se vznášela ve vzduchu. Říkalo se mu "můří muž". Ale největší pozornost si vyžádalo pozorování Rogera Scarberryho 15. listopadu 1966 v půl dvanácté v noci místního času. Hrůzu nahánějící stvoření mělo žhnoucí oči a obrovská křídla. Scarberry a jeho přátelé jeli zrovna vozem kolem opuštěné továrny na střelný prach, když je stvoření začalo pronásledovat. Až u Point Pleasant zmizelo. Ale to není zdaleka všechno. Během následujících třinácti měsíců se s touto bytostí setkalo minimálně sto dalších lidí.  Zajímavé ovšem je, že toto období v okolí Point Pleasant doprovázelo i zvýšené hlášení výskytu UFO, mrzačení zvířat i údajných mužů v černém. Ano i muži v černém se tu tenkrát také skutečně vyskytovali. Někteří z nich navštívili v kanceláři jistou paní Mary Hire, kde se jí ptali na případy UFO. Až koncem roku 1967 hlášení případů můřího muže i mužů v černém přestalo. Stalo se tak po zřícení zdejšího mostu Silver Bridge 15. prosince 1967. Mimochodem svědectví ženy, která bydlela v blízkosti mostu, dosvědčuje i to, že v noci před tragédií viděla na most lézt dva tyto muže. Mají snad z tragédií něco společného?

Zdroj:Shuker K.: Světový atlas záhad, Knižní klub Balios, Praha, 1998,   http://mysteriously.blog.cz/1510/mothman-muri-muz, Day M.: Aliens, Rebo, Praha, 1998

11. září 1976: Old Orchard Beach,Maine

Ze státu Maine je datován jeden z nejznámějších případů výskytu mužů v černém. Poblíž Old Orchard Beach žil ufolog dr. Herbert Hopkins, který zrovna vyšetřoval jistý únos do UFO. Když 11. září 1976 trávil večer sám doma, v tom mu zavolal telefonem jistý muž a zeptal se ho, zda k němu může přijít a popovídat si o tom případu. Když ufolog souhlasil a položil sluchátko, objevila se na jeho verandě záhadná postava muže v černém obleku s kravatou a kloboukem. Muž měl bledou pokožku a jasně červené rty. Když si spolu chvíli o tom případu povídali, začal muž mluvit pomaleji, jako by mu začala docházet energie. Dopotácel se ke dveřím a doktor ze ním ze strachu rychle zabouchl dveře.

zdroj: http://www.magazin2000.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=970:existuji-mui-v-ernem&catid=87:ma-15-2014&Itemid=17

http://www.strangenewengland.com/podcast/men-black-maine-1976-herbert-hopkins-case/

7. prosinec 1979, Cengy-Pontoise, Francie

Setkání s muži v černém se nevztahují jen na Spojené státy americké či americký kontinent. K podobným případům došlo i jinde. Například v Evropě. V roce 1979 došlo k sedmidennímu únosu mimozemšťany Franka Fonteina z francouzského města Cengy-Pontoise. Když si o tom vyprávěl s dalšími svědky, a to Jeanem-Pierrem Prévostou a Salomonem N´Diayeovem, zazvonili na ně tři muži. Prý neměli klasické oči, ale místo nich nějakou bílou hmotu. Muži pak začali svědkům vyhrožovat, že už toho o Fonteinově případu řekli mnoho a aby s tím přestali. Jinak se jim prý stane nehoda či dokonce horší osud. A pak prý najednou zmizeli.

zdroj: Day M.: Aliens, Rebo, Praha, 1998

Rok 1980: Pensylvánská univerzita, Philadelphia

S muži v černém se osobně setkal také jeden vážený profesor. Jmenuje se Peter Rojcewicz a je psychologem a profesorem folkloristiky na Julliardově škole v New Yorku. V roce 1980 se dostal do knihovny pensylvánské univerzity, kde se pročítal jednou knihou o UFO, kterou mu doporučil jeho kolega. Zajímal se o ní proto, že byl folklorista. Najednou se před ním objevil jeden muž v černém, a to v klasické podobě v černých šatech. Muž se profesora zeptal, zda UFO někdy viděl a zda se o ně zajímá. Profesor odpověděl záporně, čehož ho muž napomenul, že by se o ně zajímat měl, že je to prý nejdůležitější věc století. Pak profesora vzal za rameno a řekl mu, aby šel za svým cílem. A potom odešel. Mimochodem o mužích v černém slyšel Rojcewicz až později. Ale při vzpomínce na svůj zážitek se stal jedním s předních badatelů, kteří se o touto problematikou zabývají. 

zdroj: Evans. H: S Jiných světů, Knižní klub, Praha, 2000, http://realmib.tripod.com/petermib.html

90. léta: Byli muži v černém i v Česku a na Slovensku?

Jak už jsem psal, muži v černém se vyskytují i v jiných státech než jen v USA. Popisoval jsem například případ z Francie. Je možné, že někdy zabloudili i do takových zemí jako je Česká republika nebo Slovensko? Možná se budete divit, ale zřejmě ano. A tyto informace jsem našel v záhadologické publikaci "Odkud přicházejí", jejímž autorem není nikdo menší než, dnes již bohužel zesnulý český záhadolog Ivan Mackerle. I ten se v jedné kapitole této knížky zabývá případy mužů v černém. A dokonce se zmiňuje o dvou případech odtud. Jak Ivan Mackerle píše, tak se mu v roce 1993 svěřil slovenský ufolog ing. Gustav Sedláček, že prý měl s muži v černém několik konfliktů. A druhý případ se měl odehrát v roce 1996, kdy podobné problémy s nimi měl údajně i plzeňský ufolog Karel Houška.

zdroj: Mackerle I.: Odkud přicházejí: nakladatelství Mht, Hořovice, 1996

Rok 2009, hotel Sheraton u Niagarských vodopádů

Setkání s muži v černém se pojí i k novější historii ve 21. století.14. října 2008 byl nad Niagarskými vodopády pozorován přelet podivného trojúhelníkového UFO. Tím však celý případ neskončil.  V roce 2009 zaznamenala bezpečnostní kamera hotelu Sheraton na kanadské straně Niagarských vodopádů, jak do dveří vházejí dva typičtí muži v černém. Prý hledali zaměstnance hotelu, kteří ono UFO viděli. Na zmíněný film se můžete podívat například na odkazu: https://www.youtube.com/watch?v=cVxr9oAtLrM

zdroj: https://www.theodysseyonline.com/real-men-black

A na závěr jedna zajímavá souvislost

Zpráv o setkání s muži černém je mnoho. Toto je jen výběr toho nejznámějšího. V literatuře i na internetu naleznete mnoho dalších případů (viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Mu%C5%BEi_v_%C4%8Dern%C3%A9m). Jenže v poslední době se šíří pověsti ještě o něčem podobném. O setkání se zvláštními tzv. černookými dětmi. Tedy dětmi, které nemají v očích bělmo, ale místo toho mají celé černé oči. Jsou to případy samy o sobě a těmto případům by se hodil nějaký jiný podobný článek. Po jejich setkání prý hrozí dotyčným lidem, kteří s nimi mluvili, nějaké neštěstí. Říká se, že je to sice jen tzv. městská legenda. Ale zaráží mne podoba černookých dětí právě s muži v černém. I tyto děti se mají pohybovat ve dvojicích či trojicích, mají nezvykle robotickou mluvu a podivně bledou kůži, která nevypadá jako lidská. Dokonce jsem slyšel o případech, kdy se v okolí těchto dětí pohybovali právě lidi, kteří vypadali jako muži v černém. A tak mne napadá, zda náhodou tyto černooké děti nejsou jakási mláďata těchto mužů v černém.

Autor: Libor Čermák | úterý 7.8.2018 14:36 | karma článku: 22,25 | přečteno: 1707x
  • Další články autora

Libor Čermák

Kde se nalézá Rodrigova skála?

Víte, co je to Rodrigova skála a kde se nalézá? Je to skutečně velmi zajímavé a romantické místo v jedné přírodní rezervaci. A nádherné je i její okolí. Proslavil ji především Jaroslav Foglar ve své knížce "Devadesátka pokračuje".

16.1.2021 v 17:53 | Karma: 21,08 | Přečteno: 710x | Cestování

Libor Čermák

Donald Trump se stal historicky největším prezidentem USA

I když se teď jeho kritici začnou stavět na hlavu, já tvrdím, že Donald Trump se stal největším americkým prezidentem všech dob a žádní Bidenové, Obamové nebo Bushové mu nesahají ani po kotníky. A důvod? Ten stojí skutečně za to.

14.1.2021 v 13:27 | Karma: 34,79 | Přečteno: 1858x | Politika

Libor Čermák

Za největším zlem ve světě jsou politické ideologie

Co může za největší zla současného světa? Co může za občanské nepokoje? Co může za největší války a další podobné tragédie? Můžou za to především politické ideologie, které se někdo snaží vnucovat lidem jiného názoru.

7.1.2021 v 12:21 | Karma: 28,11 | Přečteno: 663x | Politika

Libor Čermák

Jak by vypadala obloha u Alfy a Proximy Centauri?

Slyšeli jste o tajemném signálu, který vědci zaznamenali ze směru Proximy Centauri, po Slunci k nám nejbližší hvězdě? K tomu vánoční pohádka, kde tato hvězda je jednou z postav. Tak se pojďme do této hvězdné soustavy podívat.

25.12.2020 v 9:21 | Karma: 23,85 | Přečteno: 1124x | Věda

Libor Čermák

Ještě, že u nás se letos nevolí. Kvůli rouškám nemám koho bych volil

V našem volebním obvodě letos žádné volby neprobíhají. Ale kdyby byly. Mám koho volit? Opoziční strany komunistů a tzv "liberálů" by to u mne nebyly z principu. A co strany vládní? Kvůli rouškám by to teď nebyly ani ony.

29.9.2020 v 6:10 | Karma: 20,31 | Přečteno: 493x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Taxikáři říkal, že postřílí několik lidí. Policie u duševně nemocného našla pušky

2. května 2024

Psychiatrický pacient si na internetu koupil tři funkční historické brokovnice a tvrdil, že je...

Odbrzděná dodávka se zmrzlinou vjela do davu dětí, několik je vážně zraněných

2. května 2024  15:55

Na západě Kyrgyzstánu najela během kulturní akce do davu desítek dětí ve věku od 9 do 16 let...

Poslanci mohou jednat i přes noc, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  15:53

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

Bez krytí celníky by Březinova skupina nefungovala, řekl žalobce v závěrečné řeči

2. května 2024  12:49,  aktualizováno  15:38

Soudní projednávání vynášení informací z Celní správy členům tak zvané lihové mafie se dnes dostalo...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám