Navážení se do osobností oceňovaných prezidentem působí jen uboze

Také jste si všimli, jak se mnozí "pražskokavárníci" začínají opět navážet do osobností, které se chystá ocenit prezident republiky Miloš Zeman k 28. říjnu? Typickým příkladem je Michal David. Ale určitě bychom mohli pokračovat.

Současný pan prezident republiky Miloš Zeman bude opět oceňovat osobnosti k 28. říjnu. Dělali to tak i jeho předchůdci. A dělá to i on. Vždyť osobnosti, které celý život pracují pro náš národ, včetně těch, kteří milionům lidí rozdávají radost, je dobré ocenit. Ale mnozí "pražskokavárníci" si zřejmě řekli, že když se je chystá ocenit právě Miloš Zeman, že by se měli do nich navážet.

Osobně se tedy domnívám, že z nich mluví jen závist. Že někdo oceněný je a někdo zatím ne. Nic jiného. To, že někdo dokázal už tolik, že si zaslouží ocenit prezidentem republiky, to přeci není nic, za co by ho měl někdo kritizovat. Jen to stále ještě pořád dokazuje čecháčkovské pořekadlo "...aby sousedovi ta koza co nejdříve chcípla".

Pokud někdo prezidentem republiky 28. října oceněný nebude, a že je nás v republice většina, tak to hovoří o dvou věcech. Buď stále ještě nedokázal tolik, aby si to ocenění prezidentem zasloužil. V tom případě se musí snažit dál. Anebo nejspíš nemá dostatečný morální kredit. Například, že pan prezident neoceňuje lidi, kteří se do něj navážejí? Já bych to na jeho místě dělal také. Jsem totiž přesvědčen, že v tomto případě by ta ocenění jiných měla na takové lidi působit hlavně výchovně. A pokud se i přesto dál někdo, kdo si takové ocenění zatím nezaslouží, bude strefovat do lidí oceněných, nebo dokonce do oceňovatele, tak o něm nemůžu prohlásit nic jiného, že zkrátka působí uboze.

zdroj: https://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/152473/zemanuv-metal-pro-davida-slova-o-nymandech-hnusu-a-gottovi.html

Související články:

Proč si vážit prezidenta Miloše Zemana a kardinála Dominika Duky

Kdo se sprostě naváží do našeho prezidenta, ukazuje jen svoji neschopnost

Když někdo nazpívá nejodpornější píseň roku

Miloš Zeman je nejlepší český performer všech dob

Autor: Libor Čermák | úterý 9.10.2018 5:41 | karma článku: 35,02 | přečteno: 1101x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88