Na odebírání dětí z rodin není nic levicového!

Občas se dozvídám v článcích týkajících juvenilní justici a sprostého odebírání dětí z rodin do cizího prostředí, že se prý jedná o něco socialistického. Nevím, jak se na to přišlo, já na tom nic levicového nevidím.

Co je to levicová politika? To je v první řadě taková politika, která by měla být pro běžné lidi nižší a střední střídy. Správný levicový politik by měl dělat především takovou politiku, která v žádném případě nejde proti těmto vrstvám. A to samé by samozřejmě mělo platit o rodinách s dětmi. Jak jsem se nedávno dočetl, tak oběťmi juvenilní justice v Norsku a jemu podobných zemí jsou nejvíc jednak děti cizinců a také děti z rodin z nižších sociálních vrstev. Tak ať mi někdo vysvětlí, co je levicového na tom, že někdo přijede a odebere dítě z rodiny z těchto vrstev, a to s odůvodněním, že se například doma nemá tak, jako někdo jiný. I takové případy se tam, jak jsem se doslechl, dějí. Ale vždyť toto jde přeci proti principům levicové politiky!

Jsem například rád, že někteří levicoví politici si to uvědomují. Například premiér B. Sobotka nebo ministr zahraničí L. Zaorálek. Protože ti dělají v právě probíhající norské kauze co můžou. 

Tím samozřejmě nechci říci, že takové praktiky juvenilní justice je něco středového či dokonce pravicového. Ani jedno ani druhé ani třetí. Tyto praktiky jsou zkrátka zrůdnost. A jestli je něco zrůdnost, nemělo by to co dělat v politickém programu žádné strany. Ani levicové ani pravicové ani středové a ani jakékoliv jiné.

Kromě toho jsem přesvědčen o tom, že pokud se jakýkoliv politik z jakékoliv strany náhodou začne oněch nechutných praktik juvenilní justice zastávat, měl by opustit řady oné strany, protože jí jen kazí pověst. Odebírání dětí z vlastního rodinného prostředí na základě banálností nebo výmyslů a místo toho jejich strčení do zcela cizí rodiny a tamější psychologická manipulace dítětem proti jeho vlastní rodině, to by v žádném případě nemělo patřit do žádné civilizované společnosti.

 Doporučuji ke shlédnutí: https://www.youtube.com/watch?v=2UXoRhyTCXo&feature=share

Související články:

Prý se v Česku odebírají děti z rodin jako v Norsku?

Kdybych byl pracovník Barnevernu, nejen že bych se styděl,

Nestačí bojovat jen za podivně odebrané kluky v Norsku!

Norsku se prý nelíbí medializace praktik juvenilní justice

Za zlobení by měly být děti vždy potrestané!

Pojďme se postavit do čela boje proti praktikám juvenilní justice

Praktiky juvenilní justice jsou zrůdnost

Rubrika: Ne juvenilní justici

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | středa 28.1.2015 8:21 | karma článku: 16,16 | přečteno: 894x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88