Mým politickým vzorem nejsou pražskokavárníci ani milionáři, ale politici typu Zemana

Pokud si někdo myslí, že by ze mne nějaké demonstrace oveček udělali odpůrce Zemana s Babišem, tak je na omylu. Nevidím jediný důvod, proč by situace, kdyby by měli být u koryt pražskokavárnici s milionáři, měla být lepší než teď.

Naopak jsem přesvědčený, že v současné době máme vládu i prezidenta, takové, které lze označit za dobré. Ekonomice se daří, lidé si ekonomicky polepšují a antidemokratická politická korektnost spíš, než v reálném životě straší jen ve hlavách nepřátel svobody a demokracie. Takže ekonomicky i demokraticky jsme na tom nejlépe, jak si vůbec můžeme představit.

A teď si představte, že by se ke korytům dostali třeba takoví politici, jako jsou topkaři, piráti, stanisti, chvilkoví milionáři a další pražskokavárníci. Myslíte si, že půjdou i přes mrtvoly i za tím, aby se i lidem z nejnižších vrstev dařilo lépe? Nebo aby se českým podnikům dařilo lépe, i kdyby se nazývaly třeba Agrofert? Nebo, že nás budou ochraňovat, před politickou korektností? Aby měl každý právo i na pikantnější názor na takové věci a ideologie, které se mu nelíbí a aby ho za to v žádném případě nemohly čekat nějaké represálie vůči jeho osobě. Dokázali by tito političtí aktivisti bojovat za hodnoty, kterým fandím já? Tedy takové hodnoty, jako je zdravé vlastenectví, snaha o co nejvyšší hospodářský růst, a to i mezi nejnižšími vrstvami lidí, boj za svobodu a demokracii a s tím spojený boj proti politické korektnosti.

Ne, z politiků pražské kavárny i milionů chvilek skutečně nemám pocit, že by chtěli bojovat za tyto výše popsané hodnoty, za které na blogu bojuji já. Bojím se, že jim jde o zájmy zcela někoho jiného než nás obyčejných lidí. Ostatně viděli jsme to v nedávné době temna, kdy byli u moci pánové Nečas s Kalouskem. To bylo bezkonkurečně nejhorší období od listopadu 1989, jaké jsme za tu dobu zažili.

Takže vy běžní čeští lidé, nemějte, prosím krátkou paměť. Myslete především na své zájmy a na zájmy nás Čechů a ČR. Vždyť jsme to právě my obyvatelé České republiky a její současné nejvyšší vedení, kdo v současné době může být na sebe hrdý tak, že může jít příkladem většině státům EU. A to jak v růstu ekonomiky, tak v růstu demokracie. A ať to tak dál zůstane nejméně ještě alespoň několik let či nejlépe několik volebních období.

Související články:

Brusel ani západní Evropa už nejsou pro nás vzorem demokracie!

Český národ by se měl postavit proti "Milionu chvilek"!

Proč nejsou pražskokavárenské demonstrace za svobodu a demokracii?

Děkuji, ale chystanou "elitovou revoluci" za svou v žádném případě nepovažuji!

Autor: Libor Čermák | neděle 30.6.2019 16:54 | karma článku: 40,20 | přečteno: 1552x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88