Může mít prastarý symbol H archeoastronautický původ?

Zarazilo vás někdy, že v dávnověkých památkách se často objevuje symbol písmene "H"? Všiml jsem si totiž jistou souvislost s moderní kosmonautikou. Mohlo tady něco takového být už před tisíci lety?

Se symbolem písmene "H" se setkáváme skutečně hodně často. Pojďte se se mnou projít po nich projít. 

Evropa

V Evropě se s tímto symbolem setkáváme ve všech třech zde nejvíce používaných abecedách. Kromě latinky, kde se používá pro písmeno "h" se s ním můžeme setkat i v azbuce (písmeno N) nebo řecké abecedě (velké písmeno éta: https://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%89ta)

Turecko

S motivem symbolu "H" se setkáváme i v tureckém chrámu Gobekli Tepe, který pravděpodobně pochází až z 9. tisíciletí před naším letopočtem (viz zdroj s fotografií: http://ttps://www.ancient-origins.net/opinion/secret-gobekli-tepe-cosmic-equinox-and-sacred-marriage-part-ii-002862) I tam je znázorněno na jednom monolitu. Předpokládám, že tehdy nikdo ještě neznal jak latinku, tak ani azbuku ani řeckou abecedu. Je to tedy nějaký abstraktní symbol. Anebo ne?

Núbie

Se symbolikou "H" se dále setkáváme ve starověké Núbii, kde vchod do pyramid byl často stavěn právě do tohoto tvaru. (viz https://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%BAbijsk%C3%A9_pyramidy)

Egypt

Vchod s podobným tvarem byl používán i ve starověkém Egyptě. Za všechny uvedu například Hórův chrám v Edfu (viz https://www.turistika.cz/mista/edfu-egyptsky-chram-na-nilu/detail) nebo chrám bohyně Eset na nilském ostrově Fílé (viz http://egypt.svetadily.cz/clanky/Chram-bohyne-Eset-na-ostrove-File)

Pumapunku

Další civilizace, která tento symbol využívala, byla prastará civilizace v okolí jezera Titikaka. Kameny ve taru "H" totiž nalezneme v ruinách prastarého chrámu Pumapunku v Bolívii (viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Pumapunku). A to hned v několika naprosto stejných variantách.

Petroglyfy v Grapevine kaňonu (Nevada)

I v Nevadě, tak jako v jiných amerických státech se nalézají i lokality se záhadnými skalními kresbami zvané petroglyfy. Například i v kaňonu Grapevine na jihu Nevady. Můžeme zde nalézt podivné kresby ve tvaru křížů, H a I-profilů, psaníček a dalších zvláštních věcí. Vytvářeli je od roku 1100 lidé z kmene Mohave. (viz https://en.wikipedia.org/wiki/Grapevine_Canyon_Petroglyphs),

Dogoni

A symbol, který se velmi podobá "H" otočenému o 90 stupňů, je také součástí tradičních masek kmenu Dogonů, který žije v západní Africe na území dnešního Mali, a o kterém je známo, že má až tajuplně přesné znalosti o hvězdě Sirius. Tato maska se nazývá "kanaga" a Dogoni ji nosí na hlavě při svých svátečních slavnostech dama (viz například https://www.youtube.com/watch?v=g-cLyyey_NE), při které se mají duše zemřelých odvést pryč z vesnice. Horní část masky, o které se zde zmiňuji, znázorňuje tělo stvořitelského božstva Ammy a současně i uspořádání vesmíru. (viz http://primitivniumeni.cz/portfolio_page/africka-maska-dogoni-mali/)

Co by mohlo být na tvaru "H" archeoastronautického?

Máme tu teda další symbol, se kterým se setkáváme nejen v evropských abecedách, ale i v dávnověku africkém, asijském, jihoamerickém i severoamerickém. Spatřili snad naši dávní předkové na různých místech světa něco, co by připomínalo "H" a současně by to odkazovalo na přítomnost dávných astronautů?

Zkusme se zamyslet. Dnes v éře kosmických letů nám nad hlavou skutečně jedno takové "H" létá. A to dokonce každých cca 90 minut. A možná nejen jedno. Pokud jste například někdy viděli na fotografii Mezinárodní vesmírnou stanici ISS, musíte uznat, že se písmenu "H" skutečně podobá.  A to díky solárním panelům na získávání sluneční energie. Mohli se snad s podobným technickým zařízením setkat i naši pradávní předkové v dávnověku? (https://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_vesm%C3%ADrn%C3%A1_stanice)

Související články:

Vznikla dánská vlajka na základě setkání s UFO?

Co když Pumapunku byla dávnověká dělostřelecká tvrz?

Co když kalichy mohly v dávnověku sloužit i jako dávné vysílače?

Nemůžu si pomoci, ale Thórovo kladivo mi připomíná letadlo

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | neděle 13.10.2019 7:29 | karma článku: 19,22 | přečteno: 760x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88