Muslimský klerik: Země se prý neotáčí

To snad není pravda. Jak ještě někdo může v 21. století tvrdit, že se prý Země neotáčí? Ale stalo se. S tímto tvrzením přišel nedávno jeden saudskoarabský muslimský duchovní. 

Šajch Bandar al-Chajbari vystoupil s názorem, že naše planeta Země se neotáčí a neobíhá kolem Slunce. Prý je tomu přesně naopak. Země je prý statickým objektem a Slunce obíhá kolem něj. Toto jeho přesvědčení má prý prokazovat i náboženské učení. Kdyby byl středověk, dobře. Ale ono je několik staletí po Koperníkovi a po Galileovi. Jak někdo ale vůbec může ještě ve 21. století tvrdit takový nesmysl?

Ale pozor! Chtěl bych v tomto případě uvést, že se nejedná o žádného vědce, ale o islámského duchovního, jehož jediný důkaz pravdy je jeho náboženská víra. A tak se ptám. Jestliže to takto káže islámský duchovní, to jako mají muslimové tomu za povinnost věřit? Jestli tomu tak mají skutečně za povinnost věřit, nezbývá nic jiného, než je politovat.

Pro nás, pro obyvatele západního světa, by takováto prohlášení nejrůznějších prapodivných duchovních o nesmyslných světonázorech, těch, které už byli dávno vyvráceny, měla být především varováním, abychom nepropadali pochybným náboženským doktrínám.

 

Zdroj: http://echo24.cz/a/iQrVW/zeme-se-neotaci-a-americani-na-mesici-nebyli-tvrdi-duchovni

http://zahranicni.eurozpravy.cz/blizky-vychod/113871-duchovni-je-k-smichu-zeme-se-neotaci-pak-tomu-nasadil-korunu

 

Související články:

Byl Prorok Mohamed kontaktérem s mimozemšťany?

Na islámské fundamentalisty bych nasadil mimozemšťany

Rubrika: Ne islamizaci Evropy

Autor: Libor Čermák | pondělí 23.2.2015 8:40 | karma článku: 28,92 | přečteno: 1919x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88