Můj 1000. článek na blogu

Tento měsíc zaznamenám na svém blogu dva významné předěly. Jednak je to sedm let od založení mého blogu. A pak tímto článkem vstupuji do klubu blogerů s čtyřciferným počtem článků.

Jak už jsem psal na svém blogu několikrát, tak jsem rád, že takhle můžu psát články a šířit své myšlenky i mezi širší veřejnost. Je to podle mého názoru lepší možnost než obcházet jednotlivé vydavatele a nakladatele a slepě věřit, že někdo z nich se smiluje a začne vám je vydávat. A tak jsem tehdy před sedmi lety začal blogovat.

Když však svojí blogerskou aktivitu porovnávám i s jinými kolegy blogery, tak zjišťuji, že spousta z nich se na svém blogu většinou zaměřuje jen na jedno téma, a to nejčastěji na politiku. To se snad ničemu jinému nevěnují? Nebo ničemu jinému nerozumí? Já osobně se snažím, aby můj blog byl naopak pestrou paletou všeho toho, co mne zajímá a čemu se věnuji. Důkazem toho všeho je téměř padesát rubrik.

Do té druhé tisícovky článků však vstupuji s menším dárkem od administrátorů blogů idnes, kteří změnili jak administrační systém, tak vzhled blogů. Jsou tam však věci, které se mi jak líbí, tak nelíbí. Líbí se mi například to, že pod fotkou autorů se objevuje je nejen karma, ale i čtenost a počet autorových článků. To jen dokazuje to, že si titulkem tohoto článku si nevymýšlím. Líbí se mi i to, že v administraci se můžu dozvědět, kolik čtenářů si některý z mých článků přečetlo od založení mého blogu. A tak číslo přesahující 2 miliony svých čtenářů mi doslova vyrazilo dech. Znamenalo by to, že by čistě teoreticky si některý z té tisícovky mých článků přečetl každý pátý obyvatel České republiky!

Věcí, které se mi tam nelíbí, je ale podstatně víc a upozorňují na ně i jiní kolegové blogeři. A tak věřím, že toto všechno, jsou zatím jen nevychytané mouchy, které budou v příštích dnech opraveny. A já pak budu moci v klidu vykročit do té druhé tisícovky článků.

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 19.2.2015 8:48 | karma článku: 14,01 | přečteno: 353x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88