Moskvu prý štve odstraňování komunistických symbolů na Ukrajině

O víkendu jsem narazil na zprávu, že současnému ruskému vedení prý vadí nové ukrajinské zákony o likvidaci komunistického dědictví. Já se však v souvislosti s tím divím hned dvěma věcem.  

Za prvé oni tam ty rudé hvězdy, srpy, kladiva, ulice pojmenované po sovětských vůdcích a další podobné věci pořád ještě mají? Vždyť u nás v Česku byly takovéto komunistické symboly většinou odstraněny už v prvních letech po sametové revoluci. Co jako mělo znamenat to zanechat si tam takovouto pochybnou symboliku až do 21. století? Že by to tam byla jen spící ideologie?

Za druhé. Jak to, že to zrovna vadí Moskvě? Vždyť jak ona, tak nejrůznější rusomilové tvrdí, že Rusko v současné době je prý jiná země, než jaká byla v době socialistické diktatury a studené války. Že je to prý (jakási pozn. aut.) kapitalistická země. Tak jak je možné, že nějaké kapitalistické zemi vadí odstraňovaní komunistických symbolů v zemi jiné?

Že by to s tím východoevropským rozloučením s komunistickou diktaturou nebylo tak horké? Co si o tom myslíte milí rusomilové? Chtěl bych vám jen vzkázat to, že já už takovou pochybnou rudou atmosféru plnou srpů, kladiv, rudých hvězd, podivných budovatelských písní, uctívání obrazů pochybných komunistických vůdců už v životě zažít nehodlám. Já jsem člověk zrozený pro pestrobarevnou demokracii nikoliv pro rudou či jakoukoliv jinou diktaturu.

Zdroj: http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/rusko-a-okoli/rude-hvezdy-i-srpy-pryc-moskvu-stve-desovetizace-ukrajiny_339288.html#.VSthHvDEh-Q

Související články:

Proruští aktivisti, přestaňte Čechům vymývat mozky!

Vážení rusomilové, vždyť i Američani nás osvobodili!

Naší zemi jsem nikdy nevnímal jako východoevropskou

Záhadná svastika

Rubrika: Západ versus Rusko

Autor: Libor Čermák | pondělí 13.4.2015 9:03 | karma článku: 27,76 | přečteno: 1152x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88