Mládí vpřed, ale ne v politice!

Jsem názoru, že do politiky by měli chodit lidi až s nějakými životními zkušenostmi. 18, 20, 22 let je na to ještě brzo. A podobně to vidím i s návrhem na snížení volebního práva na 16 let. Ty děti určitě ještě neví, o co jde.

Vždy, když vidím nebo čtu o nějakém poslanci a u něj je uvedený věk jen kolem dvaceti let, tak tedy velmi silně nadskočím. Jak takový člověk mohl nabít nějakých tolik potřebných životních zkušeností, které by měly být pro práci jakéhokoliv politika nezbytnou kvalifikací? I já, když jsem byl poprvé zvolený do zastupitelstva Prahy 22, měl jsem již za sebou tři profesní zkušenosti. Pracoval jsem nejprve jako skladník v knižním velkoobchodě, pak jako pedagog volného času a také jako stavební technik - přípravář. A tak by to podle mne mělo být s každým, kdo chce jít do politiky řídit životy jiných. Že mám pravdu, například pane Dominiku Feri?

Jsem proto, aby každý dvacátník měl skutečně možnost chodit do nějaké běžné práce. Ať si tam pěkně vyzkouší, jaké je to mít nad sebou nějakého nadřízeného šéfa. Ať si tak pěkně vydělává finanční prostředky pro své živobytí a ať tak nabývá nových životních zkušeností. Ale pokud jde někdo ve dvaceti letech se živit jen a pouze politikou, je to podle mne znak jen jeho arogance.

A stejně to vidím i se snížením volebního práva na 16 let, jak to navrhuje kdosi s pražskokavárenských stran. Když nepočítám školu, kamarády a kroužky, tak v šestnácti letech má člověk jen minimální životní zkušenosti. A když k tomu přidám i častou "opilost " mladých tou jejich "politickokorektní" ideologií, tak bych se nejen hodně rozmýšlel někoho takového pouštět k volbám, ale vůbec bych ho tam nepouštěl. Ať si i tito teenageři pěkně střádají do budoucna své životní zkušenosti a teprve až nejdřív v osmnácti letech se rozhodují koho volit.

Související články:

Jak je vidět, Pirátské straně nejde o zaměstnance, ale o papaláše!

A sluníčkaření, to jako není populismus? Je a jaký!

Vy vážně chcete volit piráty? Já teda ne!

V současné době bych se bál předat oddíl někomu z generace dvacátníků

Autor: Libor Čermák | úterý 23.4.2019 5:57 | karma článku: 35,22 | přečteno: 918x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88