Miloš Zeman podpořil Donalda Trumpa. No a co?

V posledních dnech mnozí sluníčkáři zděšeně nadzdvihli čelo, když prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro idnes podpořil kanditáta na amerického prezidanta Donalda Trumpa. Tak ať ho podořil! Vždyť je to dobře. A proč vlastně?

Dobře je to především proto, že už jiný nejvyšší představitel naší země, premiér Bohuslav Sobotka, podpořil jeho protikandidáta - Hillary Clintonovou. Pokud se nestane něco nepředpokládaného, tak jeden z nich se tím americkým prezidentem zcela určitě stane. Nebo snad chce naše diplomacie zažít takový trapas, že by všichni naši nejvyšší představitelé podpořili jen jednoho kandidáta a pak by s otevřenou pusou jen zírali, že vyhrál ten druhý?

A že Miloš Zeman řekl, že kdyby byl Američanem, tak by volil Trumpa? Tak podívejte se, milí čtenáři. Hlavní kandidáti jsou dva, a to se jeden vždycky někomu bude víc líbit, než ten druhý. Já osobně jsem v uplynulých dvaceti letech pokaždé fandil demokratickému kandidátovi, včetně manželovi současné kandidátky. Ale letos uvažuji nad tím, že možná udělám výjimku. Ne že by se mi program Hillary Clintonové nelíbil. Naopak, ve svém programu má třeba i mimořádně zajímavý bod, pro který já doslova žiju. Dokonce bych řekl, že je to jedno z mých největších životních přání. A tím je slíbené odtajnění pravdy o UFO a mimozemšťanech (viz http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/amerika/zvolte-me-ukazu-vam-ufo-clintonova-nasla-tema_384821.html), poznání, které by mohlo přinést upgradování celé naší pozemské civilizace na nějakou vyšší úroveň. Ale i přesto se mi přeci jen o něco víc letos líbí Donald Trump. A to tím, jak je správně ostrý vůči imigrantům, islamistům a všem, co se tohoto náboženství, přejícího si Alláhovo vítězství nad světem, jakkoliv zastávají. Kéž by takto ostrých politiků bylo po světě co nejvíc. Na pravici i na levici. Vždyť je to právě islamismus, co je v současné době celosvětový problém číslo jedna. A tak si myslím, že bych měl aktuálně dát přednost řešení "největšího celosvětového problému číslo jedna" před svým osobním "největším životním přáním". 

Každý kandidát má svůj program. A v obou programech se samozřejmě dají najít věci, se kterým lze i nelze souhlasit. Vyhrát ty volby může kterýkoliv z nich, ale bude to jen jeden. A tak říkám, že z diplomatického hlediska je dobře, že si naši nejvyšší představitelé tu podporu oběma americkým prezidentským kandidátům takto rozdělili.

zdroje: http://zpravy.idnes.cz/rozstrel-prezident-milos-zeman-dno-/domaci.aspx?c=A160920_090500_domaci_pkuhttp://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Milos-Zeman-opet-skoroval-Zahranicni-tisk-horecne-pise-o-tom-co-vcera-provedl-454712

Související články:

Vážený pane Husajne, my na západě tu máme demokracii

Prezident Miloš Zeman má opět mojí pochvalu

Ne štvavé kampani proti prezidentovi Zemanovi

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 22.9.2016 5:33 | karma článku: 40,00 | přečteno: 2745x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88