Měl by se Miloš Zeman vzdát kandidatury kvůli zdravotnímu stavu?

To jsem se zas po ránu rozčílil, když jsem se dozvěděl, že pan Drahoš i další protikandidáti vyzývají našeho prezidenta, aby kvůli údajnému zdravotnímu stavu vzdal kandidaturu na svůj druhý mandát.

Například p. Drahoš v této záležitosti připomněl, že před 82 lety, 14. prosince 1935 ze zdravotních důvodů abdikoval T.G. Masaryk. A přidal se prý i Topolánek.

(viz http://www.blesk.cz/clanek/volby-prezidentske-volby-2018/512651/zeman-pod-palbou-kvuli-zdravotnimu-stavu-vzdej-to-vyzyvaji-prezidenta-protikandidati.html?utm_source=traqli&utm_medium=email&utm_campaign=407

https://www.info.cz/volby/prezidentske-volby-2018/zeman-pod-palbou-kvuli-zdravotnimu-stavu-vzdej-to-vyzyvaji-prezidenta-protikandidati-20880.html)

Vážení pánové, ještě další fakta. Například víte kolik bylo let T.G.M. V době jeho rezignace? 85. Tedy o 12 let více, než je současnému prezidentovi. Další český prezident, Václav Havel byl dokonce po rakovině plic a přesto kandidoval na svůj druhý mandát, který i přes další vážné choroby dokončil. Proto si myslím, že Miloš Zeman by kandidovat měl, a to i kdyby na tom byl dvakrát hůř než ve skutečnosti je.

A to nejen proto, že je to jeden z nejlepších prezidentů v historii naší Země. Ale i proto, že mezi současnými kandidáty nejsou žádní lidi, kteří by ho podle mého názoru dokázali obstojně nahradit. Kdo proti němu kandiduje? Buď tam jsou "vyschlí panáci z muzea", o nichž se dá i uvažovat, zda vůbec ví, že nekandidují jen na pouhé kladeče věnců. Nebo tam jsou političtí "tyranosauři rexové", které jsem pro jejich politické názory a přístupy nemusel ani v době jejich někdejšího působení na jiné vysoké funkci. A nebo lidi, které vůbec neznám a poprvé jsem se o nich dozvěděl až s jejich kandidaturou na prezidenta.

Kdyby Miloš Zeman nekandidoval, tak bych k těm prezidentským volbám snad jít ani nemohl. Kromě Miloše Zemana mne žádný jiný kandidát z té devítky, co v listopadu opustila Minas Morgul, nijak neoslovil.

Byl Drahoš skutečně tak výrazným předsedou AV?

Drahoš se na prezidenta skutečně moc nehodí

Včera jsem osobně panu prezidentovi v Lidicích tleskal

Prezidentu Miloši Zemanovi ve vánočním poselství podepíšu každou větu

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | pátek 15.12.2017 6:54 | karma článku: 40,45 | přečteno: 2810x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88