Mé nejzvláštnější letošní fotografie

Během uplynulého roku jsem na svých cestách pořídil nespočet fotografií. A tak jsem si řekl, že bych nyní mohl vybrat deset těch nezvláštnějších, které například vznikly za nějaké zvláštní situace nebo ze zvláštního úhlu.

Mile mne například překvapily zvláštní ledové rampouchy ve štole v Prokopském údolí, na které jsem narazil při mé Předjarní cestě Prokopským údolím.

 

Další jeskyně, tentokrát Kodská v Českém Krasu. Když jsem si ji zevnitř vyfotografoval na své dubnové cestě Ze Srbska přes Koněpruské jeskyně do Berouna, výsledný obrázek na mne velice zapůsobil, a to tak, že odtud Kodská jeskyně vypadá tak pravidelně, že působí, jako by nebyla jenom přírodního původu.

 

Na své květnové túře (viz Pěší výlet do Posázaví), jsem se ocitl tváří k tvář včelímu roji. I přes nemalé obavy jsem vzal foťák a tuto situaci jsem si zvěčnil.

 

Během našeho letního tábora, kde jsme byli s naším turistickým oddílem, se mi podařilo zachytit takovéto červánky nad rybníkem. A nejsou jediné viz Mezi psem a vlkem

 

Toto není fotografie podzemní říše Agharty, jak se zdá na první pohled. To mne jen napadlo vyfotografovat modrou oblohu skrz věž zříceniny hradu Talmberk v Posázaví. (viz Na výletě kolem Sázavy je vždycky příjemně)

 

Takto magicky vyhlíží schodiště na novou ocelovou rozhlednu Na Stráži u Sloupu. Fotografii jsem pořídil během svého výletu „Ze Sloupu na hrad Svojkov a hrad Pihel“ v rámci své dovolené ve Sloupu v Čechách. Zážitek je i samotné stoupání na rozhlednu, protože až nahoru jdete po roštové podlaze, skrz kterou je vidět až dolů do šestadvacetimetrové hloubky.

 

I tuto duhu nad dřevěnými roubenkami jsem pořídil při své dovolené ve Sloupu v Čechách (viz Sloupské roubenky)

 

Když jsem v září navštívil Kozí hrádek, neodolal jsem, když jsem viděl stíny mříže u zdejší studny (viz Magické stíny (fotomatiné)

 

Když jsem byl na cestě na jednu z mých podzimních pěších túr, neodolal jsem , když jsem viděl úžasné mraky na uhříněveskou radnicí v Praze 22 (viz Pěší túra kolem Vrchlice)

 

Adventní dobu v prosinci příjemně okrášlila sněhová pokrývka. Škoda jen, že nevydržela až do vánoc, ale i tak jsem si šel zasněžené okolí vyfotografovat. A čerstvě zapadané smrčky jsou vždy nádherným motivem (viz Adventní kalendář: bílé vánoční přání (fotomatiné).

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | neděle 30.12.2012 5:40 | karma článku: 27,44 | přečteno: 1690x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88