Máme nad tímto klukem brečet a nebo se smát?

K tomuto dnešnímu zamyšlení mne přivedlo video jednoho rozmazleného kluka, ve kterém si stěžuje na své rodiče, že mu nechtějí koupit nový mobil. Možná, že už jste to video viděli také.

A pokud ne, tak je na odkazu:

https://www.youtube.com/watch?v=ZetjjALmEHs

Co si o tomto videu myslet? Myslí to ten kluk vážně a nebo je to parodie na současné rozmazlené děti? Pokud je to myšleno vážně, tak nezbývá politovat nejen tohoto kluka, ale i jeho rodiče za to, jak ho při jeho výchově selhali, že ho dokázali takto rozmazlit. Možná, že teď zpozorní i nejrůznější „barnevernmilové“ a „juvenilnojusticmilové“, neboť jak je možné, že vůbec existují tak špatní rodiče, že nechtějí svému miláčkovi kupovat každé tři měsíce nový mobil.

Pokud je to však myšleno jako parodie, tak má tenhle kluk naopak můj obdiv. Nejen za svůj herecký výkon, ale i za to, jak dokázal parodovat všechny ty (abych citoval jeho slova) tzv. „rozmazlené fakany“. Jak si dokázal udělat legraci například z pochybných nahlašování na sociálku, z podivných svých práv a z rozmazlování dětí.

Ať už je to jak chce, je toto video v první řadě varováním pro všechny rodiče, kam až by mohla zajít přehnaná liberální výchova, protože některé rozmazlené děti by takto nějak podobně skutečně dokázaly přemýšlet.    

 

Související články:

Hlavně nevychovávejme děti jako v Norsku!

Chodí ty dnešní děti vůbec ven?

Rubrika: Ne juvenilní justici

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 19.3.2015 11:20 | karma článku: 22,36 | přečteno: 2464x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88