Mají učitelé při výuce vykládat dětem své politické názory?

Dočetl jsem se, že v Německu se teď bojuje proti tomu, aby učitelé při výuce vykládali své politické názory. Samozřejmě, že by se to nemělo! A zvlášť by se to mělo hlídat, kdyby nějaký pedagog chtěl propagovat multikulturalismus.

Nedovedu si představit horší prohřešek proti demokratické soutěži, než když ve škole začne při vyučování některý učitel vykládat dětem svůj politický názor. Pokud ho řekne na nějaké politické schůzi nebo ho napíše na blog, nemám s tím problém. Ale indoktrinovat s ním děti, které se po světě teprve rozhlížejí? A později si i sami mají udělat politický názor svůj? To by v žádném případě být nemělo. 

A zvlášť ostře by se to mělo zkoumat v případě, kdyby ten či onen pedagog chtěl dětem jakýmkoliv způsobem propagovat cokoliv, se týká multikulturalismu a neomarxismu. To proto, že tyto politické ideologie, které fungují jako spojené nádoby, mají v současné době velice blízko k totalitně-diktátorským ideologiím. V západní Evropě to v současné době vidíme dost často. Stačí, aby někdo někde řekl něco, co se nějak dotkne třeba takových muslimů a už se člověk dostane do problémů. To není demokracie!

Jenže takto neomarxisté uvažují! Chtějí své kritiky dostávat do problémů. Tento týden jsme se o tom mohli přesvědčit dokonce i u nás, když jakési podivné ženské lobby chce žalovat kněze Piťhu za jeho kázání v katedrále (viz https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=682845).

Jak jsem se také dočetl, těm německým učitelům se to nelíbí a bojí se, že nebudou moci indoktrinovat žáky svým "politickým správným" názorem. Ale to je přeci úplně jednoduché, jak se s tím vyrovnat. Když nebudou dětem při vyučování vnucovat žádný svůj politický názor včetně toho multikulturalistického, nemusejí se přeci ničeho bát. 

zdroj: https://zpravy.idnes.cz/afd-alternativa-pro-nemecko-udavani-ucitelu-politicke-nazory-pue-/zahranicni.aspx?c=A181010_172407_zahranicni_dtt

Související články:

Takovéto reportáže by se ČT měly tvrdě zakázat!

Muzeum totalitních režimů by mělo vzpomenout i na islamismus a multikulturalismus

Jsem proti multikulturalistickému předělávání dětských knížek

Chraňme naše děti před multikulturní výchovou

Mají pedagogové indoktrinovat multukulturalismus nebo pěstovat vlastenectví?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | neděle 14.10.2018 5:53 | karma článku: 29,42 | přečteno: 761x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88