Má být na projevy odporu připraven jen prezident nebo i pražská kavárna?

Dnes jsem si přečetl článek jakéhosi pana Dostála, že prezident a předseda vláda by dle jeho názoru měli být připraveni na projevy znechucení a odporu. Ale co politici pražské kavárny? K nim se jako projevy znechucení nehodí?

Článek je na odkazu:https://www.info.cz/nazory/piskani-na-babise-pokrik-na-zemana-co-kdyz-je-slusne-se-nekdy-ozvat-komentar-v-dostala-35977.html

Autor tam rozebírá nejprve dvě události. Jednak to, jak někteří rodiče dětí ve škole při zahájení školního roku dali najevo nesouhlas s přítomností prezidenta. A jak se na předsedu vlády pískalo při pietním aktu k výročí roku 1968. Přitom prohlásil, že by právě takovíto politici měli být připraveni na projev nesouhlasu. 

Samozřejmě, že projevení nesouhlasu k demokracii patří. Ale umíte si představit ty vytřeštěné obličeje novinářů, kdyby se takto veřejně začalo pískat například na pražskou kavárnou protěžované politiky? Třeba na Jiřího Drahoše, Miroslava Kalouska, Karla Schwarzenberga nebo někoho jim podobného? Nebo kdyby jim dokonce někdo veřejně řekl "Fuj, táhni". A přitom právě tito politici by to na rozdíl od našeho pana prezidenta potřebovali slyšet, a to včetně toho pískotu, víc než kdo jiný.

Například Karel Schwarzenberg by to potřeboval slyšet za to, že jako ministr zahraničí se kamarádíčkoval s představiteli nejhoršího politického režimu na planetě, s představiteli Saudské Arábie. Miroslav Kalousek by to zasluhoval za to, jak TOP 09 působila ve vládě Petra Nečase. Jiří Drahoš by to potřeboval za to, že chce spojovat lidi na základě odporu k našemu panu prezidentovi a za to, že chce, abychom se ho báli. Strana pirátů by to zas potřebovala za to, že chtějí přijímat zaměstnance do městských podniků v Praze na základě sexuální orientace a chtějí přitom zvýhodňovat LGBT. Pražští zelení by to zas potřebovali za to, že by chtěli v Praze ubytovat 5000 uprchlíků. A všichni politici, co vyznávají tzv. politickou korektnost, by to zasluhovali slyšet za to, že jí dávají přednost před demokracií a svobodu slova každého jedince.

A hlavně by si měli zvyknout i na to, že já s nimi nesouhlasím a také jsem z nich znechucen. A dokud bude v ČR politická svoboda, chci proti nim i bojovat.

Související články:

Z čeho mám strach u drahošovců?

Piráti chtějí zaměstnávat lidi podle sexuální orientace!

Nahlašovači nekorektních stránek jsou největší škůdci demokracie

Politická korektnost by vůbec do demokracie patřit neměla

Autor: Libor Čermák | středa 5.9.2018 12:01 | karma článku: 39,78 | přečteno: 1227x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88