Létající objekty ve starověkém Egyptě?

Je možné, aby se lidé ze starověkého Egypta setkávali s neidentifikovatelnými létajícími objekty? Dělo se tak v průběhu celé historie, a tak ani starověký Egypt zřejmě nebude výjimkou.

Během té doby, co se zabývám archeoastronautikou, jsem nalezl celou řadu odkazů, že i ve starověkém Egyptě se mohly vyskytovat neznámé létající objekty. Zde jsem vybral deset, podle mého názoru těch nejznámějších případů odkazujících na to, že se na starověkým egyptským nebi cosi možná skutečně dělo.

Z doby vlády faraóna Thutmose III., jenž panoval v letech 1504 – 1450 před naším letopočtem se dochovala zpráva na papyru, který vlastnil profesor Albert Tulli, bývalý ředitel Egyptského muzea ve Vatikánu. Na něm je uvedena tato zpráva:

„Ve dvacátém druhém roce, ve třetím zimním měsíci, o šesté hodině denní písaři z Domu Života spatřili , jak z nebe přichází ohnivá koule. I když neměla hlavu, její dech byl smrdutý. Tělo měla sáh dlouhé a sáh široké. Neměla hlas.“ Mnozí si možná myslí, že se mohlo jednat o meteor, ale když byl v roce 1993 proveden nový překlad papyru, vyšlo najevo, že se v něm nehovoří o kouli, ale kotouči či disku. A kromě toho stejný zdroj hovoří i o tom, že v té době se nad Egyptem vznášely další ohnivé objekty, které byly jasnější než Slunce. Jde snad o jeden z nejstarších záznamů o havárii UFO?

zdroj: Vašíček A.: Vesmírné přízraky, Mystery film, Ostrava 2014

viz též Dokumenty o historických haváriích UFO

viz též Opět doplňuji další historické havárie UFO

http://en.wikipedia.org/wiki/Saqqara_Bird

Ptáci nebo letadla?

http://vejprty.com/abyhelcz.html

„Vedžad“, neboli “Horovo oko” je zvláštní staroegyptský posvátný symbol spojovaný s bohem Horem. Kdyby šlo jen o pouhé oko, asi bych se tímto symbolem tak nezabýval. Ale z jeho spodní části mu vedou podivné výrůstky, které mi ze všeho nejvíc připomínají podvozek. A samotné oko pak má i aerodinamický tvar. Je například podobnost s trupem současných helikoptér jen čistě náhodná?

http://en.wikipedia.org/wiki/Eye_of_Horus

Egyptské symboly z hlediska archeoastronautiky

Vedle Sfingy se nalézají další staroegyptské chrámy. I ty by měl mít na svědomí faraón Rachef, neboli Chefren. To proto, že jsou to komplexy staveb přímo navazující k jeho pyramidě. Je to především tzv. Údolní chrám a chrám Sfingy. Oba chrámy mají zvláštní půdorys. Při troše fantazie v nich lze nalézt zobrazení nějakého přistávacího kosmického modulu. Ale to už je věcí fantazie. Ale zajímavé je i to, že interiér Údolního chrámu byl postaven z obrovských kamenných bloků, jejichž hmotnost kolikrát převyšuje i 100 tun. Úžasné.

Zdroj: Paneš F.: Egypt a mimozemšťané – o čem vyprávějí prastaré skalní chrámy na Nilu?, Fantastická fakta 2/1997, wikipedie

Záhady faraóna Rachefa

http://cs.wikipedia.org/wiki/Piri_Reishttps://www.youtube.com/watch?v=XvT3TprzKgQ

http://cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie:Egypt%C5%A1t%C3%AD_bohov%C3%A9

http://egypt.luksoft.cz/egypt-fotky/udoli-kralu2.jpg

Zdroj: Bible – Starý zákon (Projekt Gutenberg)

Jak je vidět neznámé létající objekty, kterým dnes z nedostatku lepšího označení říkáme UFO, se běžně vyskytovaly už v nejstarších dobách. A jedna z nejvyspělejších starověkých civilizací, totiž ta egyptská, nebyla žádnou výjimkou.

 

Zdroje jsou uvedeny u jednotlivých odstavců

Fotografie a obrázky: wikipedie, http://vejprty.com/abyhelcz.html

 

Související články v rubrikách:

archeoastronautika

Záhady starověkého Egypta

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 5.2.2015 9:20 | karma článku: 25,56 | přečteno: 4146x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88