Kteří "Starostové" parazitují na starostech?

S úsměvem sleduji žabomyší války dvou politických seskupení, kteří se před nejrůznějšími soudy hádají o název "Starostové". Přitom řešení tohoto sporu je do budoucna strašně jednoduché. 

Z médií jsme se dozvěděli, že "Starostové a nezávislí" (STAN) se před soudem hádají s hnutím "Starostové pro Prahu" o značku "starostové". Prý "Starostové pro Prahu" na nich parazitují. (https://zpravy.aktualne.cz/domaci/politika/starostove-daji-k-ustavnimu-soudu-starosty-pro-prahu-parazit/r%7Eec6e2e1cb28111e890ecac1f6b220ee8/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku)

Zajímavý to myšlenkový pochod. Zvlášť, když to byli právě "Starostové a nezávislí", kteří jako první začali parazitovat na názvu této veřejné volené funkce. Je to samozřejmě pro voliče matoucí. Jako kdyby chtěli dokázat, že každý starosta by se po svém zvolení měl stát jako jejich členem. 

Já, kdybych se stal starostou, tak bych s tímto sdružením (myšleno STAN) skutečně nechtěl mít nic společného, protože s jejich politickými aktivitami nesouhlasím. Představte si, že by si někdo dal do názvu své politické strany slovo: "hejtmani", "radní", "ministři" nebo dokonce "prezidenti". Bylo by to podle mne absurdní. A tak tvrdím jedno, že i tento jejich název je zavádějící a parazitující.

Jak to vyřešit? Jednoduše. Teď před volbami bych to už neřešil. Ale do budoucna jsem proto, aby se názvy veřejných volených funkcí, do nichž může být zvolen člověk jakéhokoliv politického smyšlení, nesměly objevovat v názvech politických stran a hnutí. Jen tak těmto žabomyším válkám předejdeme.

Dále:

Z čeho mám strach u drahošovců?

Pane Drahoši, víte, co je a co není skauting?

"Ať žije Miroslav Kalousek!" Ale za co?

Pozor, pozor! Kalousek se opět připravuje na škrtománii!

Autor: Libor Čermák | pátek 7.9.2018 13:13 | karma článku: 29,49 | přečteno: 742x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88