Koho autorská práva porušují autoři badatelé v oblasti kruhů v obilí?

Nedávno se mi přihodilo, že mi jeden čtenář napsal myšlenku, zda náhodou tím, že, když se zabývám záhadnými obrazci v obilí, neporušuji autorská práva někoho toho, kdo je vytváří. A to je kdo?
Autor článku v obrazci na East Field u Alton Barnes v červenci 2008

Je skutečně absurdní, jak někteří lidé, kterým se nelíbí psaní a popularizace jedné z největších záhad současnosti, dokážou své poznámky dovést až k ad absurdum. Je to tím, že se ve svých článcích mého agrosymbolového zpravodajství zabývám zprávami a možnými svými interpretacemi záhadných kruhů v obilí. Aha.

A teď mi tedy řekněte koho! Vy znáte skutečného autora záhadných kruhů v obilí? Toho přeci nezná nikdo, protože tato záhada je stále ještě pořád nevysvětlena. A to se vyskytují minimálně od polovičky 20. století. Ano existuje mnoho hypotéz, kdo by za tímto fenoménem měl být. Ale komu mám pak psát o souhlas s tím, abych se mohl badatelsky zabývat smyslem jeho výtvoru?

Snad nejpoužívanější hypotéza je, že by za tím mohli stát nějací mimozemšťani. Neříkám ano ani ne. Ale pokud by za tím stáli mimozemšťani, to mám žádát o povolení až někam na Alfa Centauri,

Zeta Reticuli či k jiné podobné hvězdě či exoplanetě? Vzhledem k tomu, že třeba taková Zeta Reticuli je od nás vzdálená asi 40 světelných let, došla by mi odpověď nejdřív za 80 let. A o té době pochybuji, že ještě budu naživu.

Další častou hypotézou, že jsou to výsledky nějakého tajného vědeckého projektu. Tak to mám pak žádat o povolení někam do Oblasti 51 v Nevadě nebo do HAARPu na Aljašce? Které ale oficiálně vůbec ani neexistují? Takže pochybuji, že by se mi odtamtud ozvali.

Další častou hypotézou je, že by to mohlo být produktem nějaké duchovní sféry. Ale jak by mi měli strašidla a duchové dát svolení k tomu, že se jejich výrobkem můžu zabývat? A aby to bylo oficiální?

Autor článku v agrosymbolu u Nemilkova (srpen 1996). Ano tak dlouho a ještě déle se tímto fenoménem zabývám.

 

A co hypotéza, že se jedná o produkty nějaké energické sítě naší planety? To mám žádat o povolení někam časem k předchozím pozemským civilizacím, například na Atlantidu, která ale podle Platona zanikla před několika tisíciletími?

A co hypotéza padělků. Ano, ví se, že některé z obrazců jsou padělané, ale zkušení badatelé je dokážou od pravých odlišit. Jenomže tito vtipálkové je dělají právě proto, aby se o nich nevědělo a aby se naopak o jejich dílech co nejvíc psalo. Takže tady také, kde není žalobce, není soudce.

Takže jestli vás zajímá, kdo nebo co je za tímto fenoménem, nezbývá nic jiného, než se tím zabývat a hlavně hledat odpovědi na všechny možné záhady, které jsou s tímto fenoménem spojeny. A to pokud možno nepředpojatě. Jedině badatelská činost může přinést ovoce, kdo je skutečným autorem tohoto jevu. 

A jestli vy osobně příjdete na nějakou zajímavou souvislost, tak je to zas váš duševní majetek. A já se snažím s takové souvislosti nalézt a uveřejnit v každém mém záhadologickém článku. Nejenom v tom o agrosymbolech. A pak mne naopak vždy potěší, když o sobě někdy naleznu zmínku v nějakém záhadologickém časopise. A já místo toho abych šílel ze zneužití svého jména, jim naopak totuto cestou děkuji.

A hlavně pamatujme si, že kde není žalobce, není soudce. A že tento článek je psán s lehkou ironií pro ty, kdo by rádi problematiku kruhů v obilí nejraději smázli ze stolu.

Autor: Libor Čermák | sobota 23.6.2018 14:13 | karma článku: 21,29 | přečteno: 751x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88