Když někdo nazpívá nejodpornější píseň roku

Jak je vidět, kultura pražské kavárny klesla ještě na hlubší dno, než kde dosud byla. Jaroslav Hutka totiž zřejmě nasadil do svého repertoáru nejodpornější píseň roku, která opěvuje možnou smrt našeho prezidenta.

(Viz  https://www.youtube.com/watch?v=Oi198iCshic)

Pana Hutku jsem míval kdysi rád. Hlavně tedy 90. letech, v období kolem Sametové revoluce. Ale to, co předvedl v poslední době, to už má hodně daleko k tomu, abych ho stále ještě musel. A zvlášť píseň, kde opěvuje možnou budoucí smrt českého prezidenta. To je něco, tak zvráceného, že to slušnými slovy nemůžu ani popsat. Absolutně nechápu, jaký myšlenkový proces může vést k tomu, že někdo vytvoří něco takového a jde to ještě zpívat na veřejnost.

A není sám. Celá řada podivně prokavárensky uvědomělých umělců by mu mohla v poslední době sekundovat. Jenomže vážení navážeči se do našeho prezidenta Miloše Zemana, uvědomujete si vůbec, že takovým to svým nechutným vystupováním neurážíte jenom našeho pana prezidenta? Vy tím urážíte i jeho voliče! Jestliže někdo zvítězil v prezidentských volbách, a to dokonce dvakrát za sebou, tak ho také dvakrát za sebou volilo nejvíce lidí! A všechny tyto lidi vy také urážíte! Na to laskavě nezapomeňte!

Vám, vážení prokavárenští umělci, vám nejde o publikum? Vy se nebojíte, že se na vás za to lidi vykašlou? A za to vaše chování na vás přestanou chodit? Já bych vám to docela i přál. Protože doufám, že vás to vyléčí s takovýchto nechutných počinů.

Související články:

Víš, ty rádoby elito, jak je to s tím ohrožením svobody?

S kritikou Dalibora Jandy ČT se dá jen souhlasit

Perverzním "uměním" je třeba opovrhovat

Za nejlepšího tvůrce filmů současnosti považuji Zdeňka Trošku

Proč nemám rád vychechtané sitcomy

Proč pořady typu "Český lev" nemusím

Autor: Libor Čermák | pátek 3.8.2018 15:43 | karma článku: 42,92 | přečteno: 2717x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88