Když nadčlověk nemůže vyjít s penězi

Včera jsem na internetu zaznamenal zprávu o pláči a skřípění zubů expremiéra Nečase, že prý nedokáže vyjít s penězi. Jeho příjem je prý tzv. „strandartní“.

ilustrační obr.http://office.microsoft.com/cs-cz/images

No to jsou teda věci! Někdo z tzv. „nadčlověků“ zřejmě přestal býti „nadčlověkem“ a stal se z něj člověk se standardním příjmem. A o čem se najednou nedozvídáme? Že s ním nedokáže vyjít. Zajímavá situace. Je docela možné, že do podobné situace se dostali další jemu podobní. Jenže, nad čím to tady pláčete? Vsadím se, že váš měsíční příjem určitě nebude nižší než 20 tisíc korun. A to je v současné době částka, pod kterou musí pracovat většina lidí v této zemi.

Osobně se domnívám, že dřív, než se člověk rozhodne vstoupit do politiky, měl by také nějakou dobu pracovat za měsíční mzdu, která je nižší než celostátní průměr. To nejen proto, že až nastane jeho pád, aby se uměl s touto situací sžít.

Ale také proto, aby měl osobní zkušenost z toho, jaké je to být příslušníkem střední a nižší třídy. A aby se později, kdy se chce stát politikem, se uměl do situace těchto lidí vžít. Alespoň pak bude menší pravděpodobnost, že bude dělat politiku jen pro majetné a ty ostatní se bude snažit tzv. „dřít u huby“, jak to například mnohdy rádi dělají tzv. pravicoví politici.

 

Zdroj:  http://www.novinky.cz/domaci/315005-necas-z-platu-u-langera-nemuze-vyjit-jeho-prijem-je-standardni.html

 

Inspirace: http://www.youtube.com/watch?v=mMJ-vxtCKis

http://www.velkyzpevnik.cz/zpevnik/folkteam/nadclovek

 

Související články v rubrice: Politika a společnost

Autor: Libor Čermák | pátek 4.10.2013 6:26 | karma článku: 34,81 | přečteno: 1973x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,57

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88