Kdo, že útočí na svobodu slova? Zeman?

Tak jsme se z jedné petice dozvěděli, že Miloš Zeman při své páteční inauguraci prý zaútočil na svobodu slova, když novináře zařadil mezi tzv. „ostrovy negativní deviace“.

A jako co? To se jako někomu nelíbí, že někdo upozornil na tento starý známý fakt? Vždyť měl naprostou pravdu! Pokud se nepletu, tak média by měla být přeci nezávislá. A místo toho se podívejte, kdo tu v posledních letech nejvíc ovlivňuje volby! Kdo tu masíruje české občany na to, kdo jim má být sympatický a kdo ne! V posledních třech letech jsme tomu byli svědky minimálně dvakrát! Poprvé při parlamentních volbách v roce 2010, kdy to byla právě média, která lidem vnutila tzv. nové strany, jako TOP 09 a Věci veřejné. A vždyť to byla právě média, která se naopak opozici a její lídry  snažila ukazovat jen v tom špatné světle! Jak pak ty volby dopadly, to víme všichni. A je to právě výsledek těchto voleb, že česká ekonomika i stav naší společnosti jde od desíti k pěti.

Podruhé jsme to viděli při nedávných prezidentských volbách, kdy to byla právě média, kdo předem rozhodl, kdo že má postoupit do druhého kola a kdo ne. A je jen náhoda, že právě na té pravicové části kandidátů se jí to povedlo? Zkrátka a dobře, dělala všechno proto, aby opět vyšla vstříc kandidátovi a zájmům strany TOP 09.

Já tedy nevím, jakou kdo svobodu slova má na mysli. Ale za takovou svobodu slova, ve které bych měl být médii masírován, abych volil takové strany, které jdou proti mým zájmům a proti zájmům středních a nižších vrstev, tedy běžných lidí, tak pěkně děkuji. Doufám, že v příštích volbách do poslanecké sněmovny takovouto nechutnou masáž už nezažiji. A tak děkuji panu presidentovi republiky, že na tento nepěkný nešvar ve svém inauguračním projevu poukázal.    

 

Související články:

Schwarzenberg nebyl naděje pro občany

Proč budu volit Miloše a nikoliv Schwarzenberga

Lidi, vy pořád ještě chcete volit TOP09?

Autor: Libor Čermák | středa 13.3.2013 5:45 | karma článku: 39,21 | přečteno: 1897x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,58

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88