Kdo, že postavil největší umělou stavbu na zeměkouli? Člověk?

Člověk už postavil hodně mohutných staveb na naší planetě. Pyramidy, velkou čínskou zeď, incké pevnosti, mrakodrapy a další. Ovšem vůbec ta největší umělá stavba, pochází od někoho jiného.

Jestliže je člověk tou nejinteligentnější formou na světě, jak je ale možné, že co do rozlehlosti umělých staveb se nechal zahanbit úplně jiným živočichem? To protože tento živočich dokázal vytvořit takové umělé stavby, že jsou dokonce vidět z Měsíce! Zatímco jeho šířka je „jen“ nějakých 150 kilometrů, tak na délku měří víc než dva tisíce kilometrů. Zajímavé je, že doslova kopíruje severovýchodní břeh Austrálie. A nevytvořil ho člověk, ale ze svých těl drobní živočichové korálnatci a polypovci. Ano, mluvíme o tzv. Velkém bariérovém útesu. Tam, kde vznikají ty nejhezčí dokumentární filmy o podmořském životě.

A kupodivu tento útes není zdaleka jediný. Na druhé místo bychom zařadili laguny Nové Kaledonie z délkou 1500 km a Mezoamerický korálový útes, který má délku tisíc kilometrů. A za nimi další podobné.

Takže si teď představme, že jsme mimozemšťané a právě přilétáme z vesmíru a narazíme na Zemi. A teď nejprve zpozorujeme z tato a podobná umělá díla. Co si asi řekneme? Který že živočich kraluje na Zemi? Asi nespíš ten, kdo dokázal vytvořit takovéto úctyhodné stavby. A to člověk není.

Takže vážení, kdo si myslíte, že člověk je tím nejtvořivějším živočichem na Zemi, myslím, že byste měli nalézt v sobě tu pokoru, že to klidně nemusí být pravda. Protože z vesmíru to na první pohled vypadá, jako by pánem, tvorstva na této planetě nebyl člověk, ale korály.  

Zdroj včetně fotografie: wikipedie

Související články: 

Lovit kytovce je to samé jako lovit lidi

Jsou inteligentní zvířata na Zeměkouli tak vzácní?Je člověk jediným inteligentním tvorem na Zemi?Jsou to snad geny po dinosaurech?

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 7.4.2016 8:36 | karma článku: 25,95 | přečteno: 1968x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88