Kdo je nejhorší hlavou státu v Evropě? Jednoznačně Emmanuel Macron!

Kdyby se měla uspořádat soutěž o nejhorší hlavu státu současné Evropy, myslím, že by měla jednoznačného vítěze. Francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Protože někoho horšího jsme v Evropě už dlouho neviděli.

To, že Emmanuel Macron nebude politikem podle mého gusta, jsem vytušil už během francouzských prezidentských voleb, kdy se nechal podpořit něčím, čemu se tam říká "velká mešita" a "národní muslimská federace". Jak už jsem já několikrát psal, tak kdyby někdo takový podobným způsobem podpořil mne, tak bych ho zažaloval za poškození svého jména, neboť s čímkoliv, co jen vzdáleně připomíná takovouto ideologii, nechci mít nic společného. (viz https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=601838)

Ale i to, co tento arogantní pán ve své funkci předvádí v poslední době, je něco, co do demokratické společnosti zásadně nepatří. Aby někdo nechával policejně rozehnávat demonstrace takovým způsobem, jako to dělala předlistopadová bezpečnost v Praze? Děkuji, ale něco takové jsme zažívali v Československu v období roku 1989. A jak to skončilo? Sametovou revolucí a pádem režimu, který se něčeho takového dopouštěl. A aby tomu nebylo málo, tak jeden z předáků tehdejšího komunistického režimu, Miroslav Štěpán, byl 22. prosince 1989 zatčen, posléze obviněn a nepodmíněně odsouzen za trestný čin zneužití pravomoci veřejného činitele, kterého se dopustil tím, že v průběhu tzv. Palachova týdne nařídil použít proti vodní děla a slzný plyn. (viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Miroslav_%C5%A0t%C4%9Bp%C3%A1n)

A co vidíme dnes ve Franci v souvislosti s tzv. "žlutými vestami"? Takřka přes kopírák to samé, ne-li ještě horší.

A byly to právě demonstrace tzv. "žlutých vest", které mne přesvědčily o tom, že panu Macronovi demokracie vůbec nic neříká. A to i kvůli jeho nedávnému nechutnému prohlášení na adresu zraněné 73leté seniorky, která po zákroku policistů utrpěla velmi vážné zranění: "Přeji jí brzké uzdravení a snad i určitou formu moudrosti“. (https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/macron-francie-zlute-vesty-zakazane-misto-seniori-kritika-liberalove-hatefree.A190325_131347_zahranicni_fort). To dokazuje jediné. Že pan Macron neuznává demokracii a právo každého na svůj názor, ale jen svůj vlastní patent na pravdu.

Myslím si, že horší hlava státu v Evropě nikde jinde není.

Související články:

Tři důvody proč bych ve francouzských volbách nevolil Macrona

ČR by v rámci EU měla prosazovat konec povinné politické korektnosti

Jaké demonstrace jsou mi sympatičtější? Prokavárenské nebo ty protimacronovské?

Kde že je lepší stav demokracie? V Česku nebo ve Skandinávii?

Autor: Libor Čermák | středa 27.3.2019 6:08 | karma článku: 41,39 | přečteno: 2225x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88