Kdo by asi dnes byl agentem STB?

STB je dnes už minulostí. Občas se ptám, kdo by asi dnes byl jejím spolupracovníkem. Činnost STB byla založena na udávání. Ale kupodivu i teď jsou „bdělí občané“, kteří rádi někoho udávají.

Něco jiného je, když někdo někoho zažaluje za něco, co ho nějak přímo poškodí. Ale jsou lidi, kteří rádi někoho udávají i za něco, co se jich osobně netýká. Například v Norsku takováto udavačská síť slouží Barnevernu, úřadu, který má za úkol odebírat děti ze svých milujících rodin a strkat je do rodin zcela cizích pěstounů (viz To, co dělá norský Barnevern, jsou estébácké praktiky). Jak jsem se nedávno dozvěděl, podobně tomu má být i v Německu. Tam prý můžete přijít o svoje děti třeba jen kvůli vašemu kritickému pohledu na uprchlíky. I zde je tento úkon odebrání dětí založen na sdělení tzv. „bdělého občana“ (viz http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-uprchlicka-krize/345956/kritizujete-uprchliky-na-internetu-v-nemecku-muzete-prijit-o-deti.html).

A u nás? I zde takovíto „bdělí občané“ existují. Rádi například podávají trestní oznámení na p. doc. Konvičku a spol. nebo nahlašují facebookové stránky, které jsou kritické k uprchlíkům a k islamizaci. Čím to poškozuje přímo je osobně, to je pro mne záhadou. Lidé, kteří někoho rádi takto udávají, čímž mu vlastně s chutí ubližují, aniž by jim dotyčný cokoliv udělal, zkrátka byli a jsou. vždyť byli za komunismu i za protektorátu. A jsou i teď. A tak se domnívám, že jsou to právě oni výše zmínění tzv. „bdělí spoluobčané“, kteří by dnes zcela určitě byli i spolupracovníky gestapa nebo STB, kdyby tyto pomocníci totalitních režimů ještě existovaly.

Je to odporné, ale je to tak. A tak se i já dnes, jako vedoucí dětských kroužků, snažím nabádat děti, aby na sebe nežalovaly, pokud se to netýká přímo jich osobně. Vždyť jsou to právě takovéto praktiky, které v minulosti dostaly do problému spousta i nevinných lidí. Takovéto praktiky zkrátka do slušné společnosti nepatří.

Související články:

To, co dělá norský Barnevern, jsou estébácké praktiky

Otevřený dopis všem sluníčkářům a novinářům s nechutnými názory

Jak se český politik před veřejností nejlépe znemožní?

Je 83 procent odpůrců islamizace pořád málo?

Rubrika: NE islamizaci Evropy , NE juvenilní justici

Autor: Libor Čermák | sobota 16.1.2016 5:55 | karma článku: 26,62 | přečteno: 418x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,57

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88