Jsou "Starostové a nezávislí" skutečně nezávislí?

Docela by mne zajímalo, co znamená to slovo "nezávislí" v názvu politické strany STAN. Domnívám se totiž, že tento spolek je asi tak politicky nezávislý, jako byla za minulého režimu demokracie.

Už minulý týden jsem se v článku "Kteří "Starostové" parazitují na starostech?" vzal na paškál první část názvu této strany, tedy "starosty". Dnes bych rád pokračoval i druhým slovem, a to tím "nezávislí".

Osobně se tedy domnívám, že když si dá někdo do názvu svého politického seskupení slovo "nezávislí", tak je to podle mého samozřejmě nesmysl. Jestliže se někdo stane členem nějaké politické strany, tak samozřejmě už nezávislý být nemůže. STAN skutečně své členy má, což jsem si ověřil na jejích kandidátkách do obecních zastupitelstev.

Možná však, že strana, v jejichž názvu se nalézá slovo "nezávislí", bude také argumentovat tím, že jsou v nich lidé různých názorů. To ale není případ "Starostů a nezávislých". O té je přeci všeobecně známo, že je to strana homogenně blízká tzv. "pražské kavárně", tudíž je naopak závislá, a to na politické korektnosti a svým příklonem k politice paní Merkelové a pánů Macrona a Sorose.

To dosvědčují i její politici, ať už její europoslanci (p. Polčák), kteří v europarlamentu hlasují za jejich zájmy a proti zájmům České republiky. Například loňské hlasování na uvalení sankcí na středoevropské země EU nebo nyní za potrestání Maďarska. Navíc pan Farský se v předvčerejších Událostech a komentářích (https://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/218411000370912/) se tohoto rozhodnutí ještě zastával. A samozřejmě, že STAN není jedinou takovouto stranou. Na podobnou strunu hraje třeba i TOP 09 a Piráti. Ale to byla jen odbočka.

Proto se domnívám, že strany a hnutí, které jdou na ruku makrele s makarónem, o nichž je známo, že to dobře nemyslí ani se svými vlastními zeměmi (protože to jsou vítači), se přeci nemůžou považovat za nezávislé. Proto tvrdím, že na naší politické scéně není strana, která by měla více matoucí název.

Související články:

Proč mne hlasování pana europoslance Kellera potěšilo?

Kteří "Starostové" parazitují na starostech?

Z čeho mám strach u drahošovců?

Piráti chtějí zaměstnávat lidi podle sexuální orientace!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | pátek 14.9.2018 18:40 | karma článku: 30,30 | přečteno: 605x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88