Jsou i v Česku nějaké pradávné podzemní mezikontinentální tunely?

O možnách pradávných mezikontinentálních tunelech se v poslední době mezi záhadology hodně diskutuje. Zda jsou i v Česku, nemám zprávu. Ale našel jsem tu velice zajímavé souvislosti, které s těmi tunely můžou mít dost společného.

O těchto tunelech se hodně mluví. Například v posledním čísle Magazínu 2000 záhad (č. 2, ročník 2018) vyšel článek "Kdo vytvořil miliony let staré tunely". V něm se autoři zabývají nálezem podivných jeskyní u kanadského Montrealu, které mají dokonale hladké a kolmé stěny a vodorovný strop. I já jsem se na blogu touto tématikou už jednou zabýval. Bylo to v článku "Jaká by mohla být technologie staveb, a to nejen tunelů, v budoucnosti?" Tam jsem se kromě možné technologie staveb těchto tunelů zmínil ještě o dvou pověstech z polskoslovenského pomezí.

1) Jednou se otec jistého Poláka, jenž vyprávěl polskému fyzykovi Dr. Janu Pajakovi tento příběh, rozhodl, že se mu vydá cosi ukázat. A tak vyšli spolu z domova a došli až k Babí hoře, která leží v Oravských Beskydech na polsko-slovenské státní hranici. Oba překročili hranici a vydali se svahem po slovenské straně Babí hory. Zhruba ve třetině bočí hory se tu prý nalézá podivná skála. A v ní je prý vstup do zvláštního podzemí. Tady prý hoch pomohl svému otci odtlačit jakýsi kámen a za ním se ukrýval vstup do podzemních chodeb. Byl kulatý a tak široký, že by jím prý projel i vlak. Zajímavé byly jeho stěny. Prý vypadaly jako ze skla. Chodba sice klesala kamsi dolů, ale byla rovná, jak podle pravítka. Dovedla je do jakési veliké komory válcového tvaru. A do ní prý ústilo dalších několik podobných tunelů. Některé byly kruhové, jiné trojúhelníkové. Podle sdělení jeho otce vedou do každé země a na každý kontinent. Jeden ze zdejších tunelů prý dokonce obkružuje celý svět. Prý vede do Německa, pak do Anglie, pak přes oceán do Ameriky. Pak překříží Japonsko, Koreu, Čínu, Tibet, Rusko, Kavkaz, Krym, Rumunsko, až prý ústí opět sem. Jiný tunel prý vede do Krakova. Pak se prý najednou ozval dunivý zvuk. A tak se na pokyn Vincentova otce oba rychle rozeběhli zpět ven na povrh. Prý to byl zvuk podivného dopravního prostředku, který prý používají príslušníci zvláštní podzemní civilizace, která tyto tunely kdysi dávno vytvořila.

2) Vojenský kapitán Dr. Antonín Horák se svojí skupinou schovával v době Slovenského národního povstání v jakési podivné jeskyni ve tvaru půlměsíce, které se tak říká měsíční štola. Prý i zde se nalézaly opět podivné zesklovatělé stěny. (viz https://cs.wikipedia.org/wiki/M%C4%9Bs%C3%AD%C4%8Dn%C3%AD_%C5%A1achta). Dokonce zde nalezl i pozůstatky medvěda jeskyního, žijícího v Evropě v době Pleistocénu (starších čtvrtohor). Pochází snad z této doby i ona Měsíční štola? V současné době také po ní probíhá pátrání. Svého času se ji vydal hledat i legendární český záhadolog Ivan Mackerle. Jedná se snad o pozůstatek toho samého podzemního komplexu jako na Babí hoře?

Jak jsem tak surfoval po internetu, zjišťoval jsem, že badatelé hodně často též nacházejí souvislosti mezi těmito tunely a nacistickými podzemními továrnami. A tak mne napadlo si ta místa vynést na mapu. Schválně co to udělá. A vysledek byl velice zajímavý. Nacistická místa jsem na mapce označl zeleně. A když jsem to doplnil ještě o místa, kde staré legendy vypráví o podzemních chodbách (šedivě) a místech údajně spících rytířů (žlutě), vše jako by mi to ten celý sestém ještě doplnilo. Přitom vše je orientované právě údajnými tunely pod Babí horou na slovenskopolských hranicích. 

1) Pokud bychom spojili Babí horu a Belanské Tatry (jedna z možných lokalit Měsíční štoly), zjistíme že linie pokračuje na Hlučínsko, kde byla nedávno objevena nacistická podzemní základna (viz http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/2052730-unikatni-objev-kousek-od-hlucinska-byla-nacisticka-podzemni-tovarna). A aby tomu nebylo málo, tak tato linie pokračuje i do Sových hor, ke známemu nacistickému komplexu Osówka. Co z této linie můžeme vyčíst? No, na internetu, na odkazu (https://www.matrix-2001.cz/clanek-detail/9016-mezikontinentalni-podzemni-tunely-2/) jsem nalezl údajnou mapu, jak prý mají tyto tunely vést pod celým světem. A světe div se. Podle této mapy, by ten tunel z Babí hory do Německa měl vést zhruba právě tudy.

Jenomže na mapě existuje systém dalších linií, které jsou s výše uvedenou linií rovnoběžné. Jsou to tyto:

- Radhošť (údajné podzemní jeskyně pod horou) - Kostelec nad Orlicí (legendy o velikonočním pokladu a spícím svatováclavském vojsku) - Mladějov (podzemní chodba viz "Tajuplná Vyskeř. Zjevila se tam svatá Anna?") - Ralsko (spící vojsko) - Rabštejn (nacistická továrna)

- Sitno (slovenské spící vojsko) - Moravský kras (jeskyně a nacistické továrny) - Praha - Letňany (nacistická továrna) 

- Jihlava (svítíci podzemí) - Blaník (spící vojsko) - Bezejovice - Hradíštko - Alkazar (ve všech třech případech nacistické továrny)

2) Nyní se soustřeďme na linii Babí hora - Krakov. I tudy by měl dle dr. Pajaka věst tunel. Ta linie je zajímavá tím, že je na ty předešlé linie kolmá. A s ní vedou tyto rovnoběžky:

- Jihlava (svítící podzemí) - Kostelec nad Orlicí (legendy o velikonočním pokladu a spícím svatováclavském vojsku)

- Kluk (spící kluk obdoba spícího vojska) - Blaník (spící vojsko) - Oškobrh (spící vojsko)

- Alkazar (nacistická továrna) - Mělník (spící vojsko) - Houska (legendy o pekelném podzemí) - Ralsko (spící vojsko)

3) A pak tu máme ještě spojnici Měsíční štola - Krakov, která vlastně s Babí horou vytváří pravoúhlý rovnoramenný trojúhelník. S ní jsou rovnoběžné tyto linie:

- Radhošť (údajné podzemní jeskyně pod horou) - Hlučínsko (podzemní továrna)

- Moravský kras - Osówka (v obou případech nacistické továrny)

- Loučky (nacistická továrna) - Kostelec nad Orlicí (legendy o velikonočním pokladu a spícím svatováclavském vojsku) - Turov (spící vojsko) - Adršpach (legenda o možném vstupu do podzemní říše Agarta)

- Jihlava (svítící podzemí) - Oškobrh (spící vojsko) - Mladějov (legenda o podzemní chodbě)

- Svidník (spící vojsko) - Blaník (spící vojsko) - Houska (legendy o pekelném podzemí)

- Bezejovice (nacistická továrna) - Letňany (nacistická továrna) Mělník (spící vojsko) - Rabštejn (nacistická továrna).

4) Kromě toho je na mapce ještě několik dalších geometrických souvislostí, které, si myslím, už si můžete prohlédnout sami.

V každém případě je to, myslím, zajímavý geometrický systěm orientovaný podle trojůhelníku Krakov - Babí hora - Belanské Tatry. A pokud se náhodou někdo vydá zjistit, zda legendy o těchto prastarých tunelech, které vyrobyla některá z pozemskýchcivilizací, jež tu byla před námi, jsou pravdivé a zda se nalézají i u nás v Česku, možná by to mohlo být vodítko.

Autor: Libor Čermák | sobota 24.2.2018 18:13 | karma článku: 32,81 | přečteno: 6593x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88