Jestlipak královnu Alžbětu II. poslechnou i "elfové" a udavači ze sociálních sítí?

"Mějte respekt a úctu k druhým s odlišnými názory." Vzkázala ve svém vánočním poselství anglická královna Alžběta II. Co pak na to říkáte páni tzv. "elfové" a vy, co chodíte po sociálních sítích a nahlašujete lidi s jinými názory?

Jak je vidět, tak český prezident Miloš Zeman není jedinou hlavou státu, která místo novoročních projevů, předává lidem vánoční poselství. Například anglická královna Alžběta II. dělá totéž. Ta ve svém letošním vánočním poselství pronesla něco, co se asi moc nebude líbit těm, co brouzdají po sociálních sítích a bonzují facebookovému robotovi takové lidi, které mají na věci odlišný politický názor než oni (především nahlašují ty, jejichž názor není dostatečně politicky korektní). A to jen proto, že jim udělá radost, že někomu bude zablokován jejich účet.

Dvaadevadesátiletá panovnice britského impéria Alžběta II. řekla ve svém vánočním poselství: "Mějte respekt a úctu k druhým s odlišnými názory." Tak by mne strašně moc zajímalo, co takovému názoru říkáte všichni vy, co udáváte na internetu za politicky nekorektní názory. A to ne proto, že to nějak osobně přímo poškozuje přímo vás. Ale z výše uvedených důvodů, že máte práskačské sklony a nectíte pluralitu demokracie.

Ten, kdo čte mé blogy, ví, že jsem velkým odpůrcem takovýchto antidemokratických praktik, kde někdo neumí respektovat názor druhého, a tak se ho snaží proto všelijak poškodit, včetně internetové blokace. Já jsem toho názoru, aby každý mohl na internetu nejen sdílet, ale šířit své vlastní názory. A to i takové, se kterými třeba nebudou tzv. "liberální demokraté" souhlasit. A jsem strašně rád, že anglická královna Alžběta II. mi tento můj názor potvrdila i ve svém letošním vánočním poselství. A tak si myslím, že všichni ti názoroví " rádoby policajti" a názoroví "estébáci", kteří se rádi chovají takto naprosto antidemokraticky, by se alespoň měli nad těmito slovy zamyslet.

zdroj: https://www.info.cz/svet/mejte-respekt-a-uctu-k-druhym-s-odlisnymi-nazory-vzkazala-kralovna-oznacila-se-za-zamestnanou-babicku-39111.html

Související články:

Ne, abys to někde říkal, co si doma povídáme. Mohli by nás za to zavřít!

Český národ se ani po třiceti letech stále ještě nevyléčil z totalitárních praktik!

Politická korektnost by vůbec do demokracie patřit neměla

Ty bys svojí práci správně neměl vůbec dělat. Z politických důvodů.

Mojí největší demokratickou hodnotou je právo na svůj názor

Pedagogové by měli potlačovat žalování dětí

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | středa 26.12.2018 7:15 | karma článku: 40,14 | přečteno: 1641x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88